АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Аналіз ПЛР-ампліфікованої ДНК

Прочитайте:
  1. Аналіз виділень.
  2. Аналіз змін у попиті й у розмірі (обсязі попиту). Чинники попиту.
  3. Аналіз змін у пропозиції й у розмірі пропозиції. Чинники пропозиції.
  4. Аналіз ринкової рівноваги, її економічна сутність, наслідки відхилення від неї.
  5. Аналізатор шкірного чуття
  6. Артеріальний пульс, його походження СФГ, її аналіз.
  7. Б 2 Проаналізуйте будову скелетатулуба
  8. Б 3 Проаналізуйте будову органів ротової порожнини
  9. Б 4 Проаналізуйте будову скелета верхньої кінцівки

Для аналізу продукту, отриманого в ПЛР, використовують різні методи, такі як: гель-електрофорез, дот-блот-гібридизацію та блот-гібридизацію за Саузерном. З їх допомогою можливо аналізувати більшість ПЛР-продуктів, але абсолютно достовірні результати можливо отримати тільки сіквенуванням.

Частіше всього для швидкої візуалізації результатів ПЛР використовують гель-електрофорез в агарозному гелі за загальноприйнятими методиками.

 

Більшість вірусів рослин, а також віруси тварин є РНК вмісними. Чи можливе вивченя НК таких вірусів та ампліфікація ділянок НК?

Так, можливе, з використанням попередньо отриманої її кДНК копії (за допомогою ферменту зворотньої транскриптази – РНК-залежної-ДНК-полімерази). Але це набагато складніший процес, оскільки РНК менш стабільна, ніж ДНК. Для діагностики та вивчення РНК-вмісних вірусів користуються методом ЗТ-ПЛТ (RT-PCR). Модифікації можуть бути найрізноманітніші - від попереднього синтезу кДНК з подальшим ампліфікуванням в різних пробірках, до RT-PCR в одній пробірці, що значно спрощує дослідження та підвищує їх чутливість.

Виявлення та детекція віроідів ті вірусоїдів відбувається за допомогою ПЛР, оскільки це – єдина реакція, за допомогою якої можливе швидке та специфічне їх визначення.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 581 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)