АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Аналіз змін у попиті й у розмірі (обсязі попиту). Чинники попиту.

Прочитайте:
  1. Аналіз виділень.
  2. Аналіз змін у пропозиції й у розмірі пропозиції. Чинники пропозиції.
  3. Аналіз ПЛР-ампліфікованої ДНК
  4. Аналіз ринкової рівноваги, її економічна сутність, наслідки відхилення від неї.
  5. Аналізатор шкірного чуття
  6. Артеріальний пульс, його походження СФГ, її аналіз.
  7. Б 2 Проаналізуйте будову скелетатулуба
  8. Б 3 Проаналізуйте будову органів ротової порожнини
  9. Б 4 Проаналізуйте будову скелета верхньої кінцівки

 

Існує принципова різниця між зміною величини попиту (обсягу попиту) і зміною попиту (в цілому).

Р

 

Р1 а

Крива попиту

 

 

Р2 b D

 

 

Q1 Q2 Q

D – попит

Р – ціна

Q – обсяг попиту

Якщо при зменшенні ціни від Р1 до Р2 обсяг попиту збільшується від Q1 до Q2 то ми говоримо про зміну величини попиту, яка може бути показана динамікою попиту вздовж кривої попиту D від точки а до точки б.

Тобто дія цінових факторів приводить до зміни величини попиту, що спостерігається в процесі його переміщення від однієї до іншої точки кривої попиту (D), яка залишається незмінною.

Попит на товар визначається всіією кривою попиту (D).

У процесі розвитку економічного життя попит на різні товари постійно змінюється. Динаміка та характер цих змін обумовлюється змінами всіх факторів, що впливають на попит.

У цьому випадку відбувається зміна попиту в цілому, тобто попит на певний товар змінюється (збільшується чи зменшується) при кожному значенні (P1, Р2,….Рп). Геометрично зміна попиту (його збільшення чи зменшення) відображаэться переміщенням кривоъ попиту D вправо(D1­) чи вліво(D2¯)/

Переміщення кривої D в положення D1 може відбуватися під впливом збільшення доходу споживача, переміщення кривої D в положення D2 - під впливом його зменшення. Переміщення кривої попиту в право означає збільшення попиту (D1) переміщення кривої попиту вліво – зменшення попиту (D2).

Фактори, що приводять до переміщення кривої попиту:

доходи споживачів

кількість покупців

смаки і уодобання

ціни і доступність споріднених товарів

сподівання та особливі фактори.

Поняття “зміна попиту” (переміщення кривої попиту вправо чи вліво) не слід зимішувати з поняттям “зміна обсягу попиту”, тобто переміщення по кривій попиту вниз чи вгору. В останньому випадку при такому переміщенні сам попит не зміннюється, а збільшується чи зменшується Q – кількість товару, на яку змінюється обсяг попиту за тією чи іншою ціною.

 

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 527 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)