АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Лікування. Принципи лікування полягають у корекції факторів, які можуть прискорити прогресування СН, запобіганні затримці рідини і натрію

Прочитайте:
  1. А 3.5. Діагностика і лікування рефрактерної АГ
  2. А. 3. 2 Алгоритм лікування препаратами еритропоетину та тривалими активаторами рецепторів еритропоетину.
  3. А. 3. 3 Лікування анемії у пацієнтів з ХХН- V ст. на ГД препаратами заліза
  4. А. 3. 5 Лікування ЕПО-резистентності
  5. А.4.11. Лікування діабетичної больової нейропатії.
  6. Алгоритм лікування геморагічного синдрому неясного ґенезу.
  7. Альтернативні методи лікування хворих зі стійким вазо спазмом
  8. Американські принципи лікування хронічного панкреатиту
  9. Вибір стратегії лікування
  10. Використовувати орально таблетовані токолітики для підтримуючої терапії після успішного лікування передчасних пологів не рекомендується

Принципи лікування полягають у корекції факторів, які можуть прискорити прогресування СН, запобіганні затримці рідини і натрію, підвищенні скоротливості міокарда, зменшенні навантаження на серце та застою в легеневих і системних венах. Необхідні ретельне спостереження за динамікою таких показників, як маса тіла, частота серцевих скорочень, артеріальний тиск, споживання рідини та діурез.

Немедикаментозні засоби лікування СН застосовують у поєднанні з медикаментозною терапією.

Обмеження фізичної активності та постільний режим зменшують навантаження на міокард і споживання кисню. Ліжко повинно бути з припіднятим головним кінцем. У разі вираженої СН немовлят перестають прикладати до грудей, годують з ріжка або (у найтяжчих випадках) через зонд.

Об’єм харчування обмежують приблизно до 2/3 від належного, але раціон має бути достатньо калорійним, щоб запобігти розвитку кахексії або сповільнити його. Обмежують споживання рідини та кухонної солі.

Якщо накопичився транссудат у серозних порожнинах, його видаляють з допомогою пункції.

Інгаляції кисню є обов’язковим компонентом лікування. Використовують подачу зволоженого кисню через апарат Боброва, кисневі намети; при явищах набряку легень - спонтанне дихання під позитивним тиском; тяжкий ступінь артеріальної гіпоксемії (РаО2 50 мм рт. ст.) та гіперкапнії (РаСО2 80 мм рт. ст.) потребує переведення хворого на штучну вентиляцію легень.

Принципи медикаментозної терапії СН полягають у боротьбі з затримкою натрію та води, застосуванні вазодилататорів і засобів, які мають позитивну інотропну дію. Вибір етіотропного лікування визначається основним захворюванням, яке ускладнилося СН. Лікування може бути як консервативним, так і хірургічним, насамперед природжених вад серця (у цьому разі терапія СН є складовою частиною передопераційної підготовки).


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 282 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)