АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

З навчальної дисципліни «Фармакологія та медична рецептура»

Прочитайте:
  1. Альтернативна медична експертиза
  2. В. Медична сестра прийомного покою.
  3. Дитині 10-річного віку було проведено пробу Манту. Через 72 год. медична сестра виявила на місці проведення проби папулу в діаметрі 8 мм. Оцініть пробу Манту.
  4. Дитяча медична сестра, навчає матір новонародженої дитини щодо догляду за
  5. Для підготовки до підсумкового модульного контролю (модуль 2) з дисципліни «неврологія»
  6. Для проведення навчальної практики № 4
  7. з дисципліни « Анатомія і еволюція нервової системи»
  8. З навчальної дисципліни«Фармакологія та медична рецептура»
  9. Завдання на самостійну роботу з навчальної дисципліни.

ТЕМА: «Засоби, що впливають на систему крові».

Час: 2 години

I. АКТУАЛЬНІСТЬ ТЕМИ:

У наш час значного поширення набувають хвороби, пов’язані з порушенням системи крові. Багато людей хворіють на анемії, лейкопенії, тромбоемболічні ураження. Збільшилась кількість ускладнень, пов’язаних із кровотечами, зокрема під час вагітності та пологів. Тому знання фармакології та вміння практично застосувати засоби, що впливають на систему крові необхідно для середнього медичного працівника.

 

ІІ. Навчальні цілі заняття:

Знати Уміти
· класифікацію засобів, що впливають на систему крові; а-ІІ · основні питання фармакодинаміки та застосування препаратів; а-ІІ · побічну дію лікарських засобів і заходи щодо запобігання їй; а-ІІ · правила виписування у рецептах. а-ІІ · виписувати рецепти на препарати за вимогами лікувально- профілактичних закладів; а-ІІІ · аналізувати терапевтичну та побічні дії речовин; а-ІІІ · оцінювати можливість застосування препаратів для фармакотерапії; а-ІІІ · розв'язувати фармакотерапевтичні задачі; а-ІІІ · виконувати програмові завдання а-ІІІ
ІІІ. Цілі розвитку особистості  
· Формувати у студентів відповідальність за правильні дії під час призначення препаратів для лікування захворювань системи крові, особливо для зупинки кровотеч, лікування тромбозів, проведення трансфузійної терапії.

ІV. План та організаційна структура заняття

Етапи заняття Методи контролю та навчання Матеріали методичного забезпечення Чаc хв
Підготовчий етап  
Організація заняття: уточнення теми заняття, перевірка готовності студентів та аудиторії до заняття    
Актуалізація теми: В темі представлені загальні відомості про препрати, що впливають на систему крові, правила їх застосування, побічні дії та протипоказання, виписування у рецептах, що є надзвичайно важливо для фельдшера при виконанні ним його професійних обов»язків.  

 

Етапи заняття Методи контролю та навчання Матеріали методичного забезпечення Час, хв
Контроль початкового рівня знань студентів Фронтальне опитування, індивідуальне усне опитування, тестові завдання а-І, а-ІІ. Питання для фронтального і індивідуального опитування, тестові завдання.  
Основний етап. Формування професійних умінь і навичок
1. Ознайомлення з графологічними структурами теми, таблицями, схемами, навчаль ною колекцією препаратів Демонстрація, ознайомлення Графологічні структури, таблиці, схеми, навчальна колекція препаратів  
2. Виписування рецептів за показаннями Практичний тренінг а-ІІІ Рецептурні завдання  
3. Вирішення тестових завдань а-ІІІ   Тестові завдання  
4. Рішеня фармакологічних і фармакотерапев- тичних задач. а-ІІІ   Задачі  
Заключний етап  
1. Контроль кінцевого рівня знань студентів, закріплення вмінь інавичок Виписування рецептів, теоретичні питання, рішення задач. а-ІІІ Рецептурні завдання, задачі. Індивідуальна картка контролю  
2. Підбиття підсумків заняття: демонстрація помилок, оголошення й обгрунтування оцінок  
3. Домашнє завдання на тему: «Засоби, що впливають на процеси тканинного обміну: препарати гормонів, їх синтетичні аналоги і антагоністи» Підручник: Основи фармакології з рецептурою / М.П. Скакун, К. А. Посохова. — Тернопіль, 2000. — С. 283-310. Орієнтовна карта для роботи з літературою.  

Інструкція


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 630 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)