АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Роль та значення дисципліни

Прочитайте:
  1. C. Біологічне значення мітозу і мейозу.
  2. D. Визначення енергетичної цінності та нутрієнтного складу добового раціону на підставі статистичної обробки меню-розкладок
  3. D. Визначення рівня соматотропіну
  4. II. Дайте визначення поняттям.
  5. Акушерські інструменти, їх призначення.
  6. Атестація робочих місць: значення та порядок проведення.
  7. Біологічне значення нервової системи (systems nervosum)
  8. Біохімічні методи,їх значення.
  9. Будова і значення системи лімфообігу
  10. Будова серця, його топографія та функціональне значення

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ УКРАЇНИ

“КИЇВСЬКИЙ ПОЛІТЕХНІЧНИЙ ІНСТИТУТ”

 

“ЗАТВЕРДЖУЮ”

Декан факультету

Біотехнології і біотехніки

 

 

О.М. Дуган

"_____" ____________ 2013 р

 

 

НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА ДИСЦИПЛІНИ

«ФІЗІОЛОГІЯ ЛЮДИНИ ТА ТВАРИН»

для студентів спеціальності – 0929 “БІОТЕХНОЛОГІЯ”

Ухвалено методичною комісією Програму рекомендовано

Факультету кафедрою промсилової

ФБТ біотехнології

Протокол № ____ від ____ для спеціальності

“Обладнання фармацевтичної

та мікробіологічної

промисловості”

Голова методичної комісії протокол № __ від ________. 2013 р

 

 

Завідувач кафедри

О.М. Дуган

Київ - 2013

ЗАГАЛЬНІ ВІДОМОСТІ

Мета навчання

Дати знання з основ фізіології людини і тварин.

Навчити умінню визначати можливість використовувати організм тварин для випробування нових біотехнологічних препаратів, визначати можливість використовувати клітини та тканини в біотехнологічному процесі..

Роль та значення дисципліни

Сучасного стану біотехнологія досягла в першу чергу завдяки того, що більшість продукції, яка виробляється в галузі використовується в медичних установах з метою покращення здоров’я людей. Це і лікарськи препарати, пробіотики, біологічно активні додатки до їжі, продукти харчування, що отримуються за допомогою біотехнологій, та багато іншого.

Розробка новітніх технологій в галузі медичної біотехнології: робота із стовбуровими клітинами, отримання імунологічних препаратів, робота з тканинами тощо вимагає від фахівця знання основ фізіології людини та тварин.

Знання фізіології тварин дозволить сучасному біотехнолого розширити галузь застосування власних знань і при необхідності запропонувати технології отримання готового біотехнологічного продукту з організму тварин. До таких продуктів належать цитаміни, біотрофи тощо.

Знання з фізіології людини і тварини надасть можливість майбутнім фахівцям уявити можливий механізм впливу тої чи іншої біологічно активної речовини на процеси, що відбуваються в організмі, що в свою чергу розширить можливості конструювання відповідних препаратів.

Дисципліна "Фізіологія людини" викладається згідно навчального плану підготовки спеціалістів-біотехнологів на факультеті біотехнології і біотехніки, призначена ознайомити студентів з основами механізмів регуляції фізіологічних функцій в організмі людини і тварин; показати взаємодію різних систем, органів, тканин; реакцію організму на введення різноманітних збудників та факторів зовнішнього середовища; можливість використання організму тварин для отримання біотехнологічної продукції; ознайомити студентів із можливими схемами фізіологічного експерименту з метою вивчення дії на організм людини біотехнологічної продукції; надати уяву про можливе застосування продукції біотехнологій щодо організму людини і тварин.

За своїм змістом дисципліна займає вагоме місце в процесі підготовки спеціалістів-біотехнологів i в учбовому процесі базується на знаннях i навичках студентів, здобутих при вивченні курсів "Загальна біохімія", "Загальна та молекулярна генетика".

1.3. Надати знання:

Після вивчення курсу студент повинен знати:

- складові системи організму людини;

- основні механізми нервової регуляції функцій цих систем;

- механізми взаємодії різних систем;

- oсновні механізми гуморальної регуляції функцій;

- механізми впливу на окремі функції організму за допомогою зовнішніх факторів хімічного та фізичного походження.


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 382 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)