АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Провести гігієнічну ванну. Провести туалет пупкової ранки

Прочитайте:
  1. В ізоляторі оздоровчого табору знаходиться дитина 10 років з діагнозом “Кишкова інфекція”. Яке обстеження треба провести протягом 72-х годин від встановлення цього діагнозу?
  2. Дайте гігієнічну оцінку мікроклімату в цеху, стану терморегуляції ливарника та запропонувати оздоровчі заходи.
  3. Какую профилактику возникшего осложнения следовало провести?
  4. Медична сестра повинна провести забір матеріалу з носоглотки на чашку Петрі для виявлення палички Борде-Жангу. При якому захворюванні проводиться таке дослідження?
  5. Медсестра здійснює патронаж дівчинки 1 року. Мати цікавить ся, які щеплення необхідно провести її дитині в даному віці?
  6. Назвіть прилади, що дозволяють провести обстеження продовольства у польових умовах на зараження отруйними речовинами
  7. Невропатолог у хворого з травмою голови діагностував струс головного мозку. Яке додаткове дослідження необхідно провести хворому?
  8. Ответ: Копростаз. Следует провести очистительную клизму.
  9. Под штампованную коронку.
  10. При анафілактичному шоці після застосування пеніциліну необхідно провести такі заходи

Провести туалет пупкової ранки

 

Послідовність Зміст Примітка
Показання:   Місце виконання:   Підготувати необхідне:     Алгоритм виконання:     Заповнити медичну документацію: Профілактика гнійно-запаль-них процесів пупкової ранки та омфаліт.   Пологовий будинок, дитяча лікарня та в домашніх умовах.   Стерильні: марлеві серветки, піпетки, палички з ватними кульками, 96% етиловий спирт, 5% р-н перманганату калію, 3% р-н перекису водню   Вимий руки. Знезараж, одягни фартух та стерильні гумові рукавички. Розведи краї пуп-кової ранки. Набери декілька крапель 3% р-ну перекису водню. Закапай 3% р-н пере-кису водню в пупкову ранку. Візьми індивідуальну паличку з ватною кулькою, змочи 960 спиртом. Оброби пупкову ран-ку від центру до периферії. Знову візьми стерильну паличку з ватною кулькою. Змочи 5% р-м перманганату калію. Оброби 5% р-м перманганату калію пупкову ранку (не доторкуючись до шкіри навколо пупкового кільця). Знезараж спови-вальний столик, фартух та гумові рукавички 3% р-м хлораміну.     Зроби відмітку в листку призначень. Пупкова ранка утворюється на 3-4 день життя дитини (після муміфікації залишку пуповини).   В умовах пологового будинку пупкову ранку обробляють щодня, зранку під час огляду лікаря. У випадку омфаліту пупкову ранку обробляють 3-4 рази на добу.

Сповивання

 

Послідовність Зміст Примітка
Мета:     Місце виконання:     Підготувати необхідне:   Алгоритм виконання: Захист дитини від зайвої втрати тепла.   Домашні умови, лікувально-профілактичні заклади.   Сповивальний столик, комплект білизни, склянки з 3% розчином хлораміну, з чистими та використаними серветками.     Вимий руки.     На сповивальний столик поклади фланелеву пелюшку, на неї хлопчатобумажну, а зверху – підгузник. Між хлопчатобумажною пелюшкою та підгузником поклади фланелеву пелюшку, згорнуту так, щоб ширина її складала 10-12см. Обережно, підтримуючи головку, візьми дитину. Поклади її на сповивальний столик. Загорни дитину в підгузник. На один кінець згорнутої фланелевої пелюшки поклади головку дитини, а другий кінець перекинь між ніжками на живіт. Загорни дитину в хлопчатобумажну, а потім у фланелеву пелюшку. Сповиту дитину, поклади в ліжко на бік без подушки.   Знезараж сповивальний столик 3% розчином хлораміну. Способів сповивання є декілька (відкритий, закритий, широкий). Спосіб сповивання залежить від стану здоров’я дитини, пори року, температурного режиму, тощо... Найбільш фізіологічне – широке сповивання. Воно сприяє фізіологічному положенню стегон. Формуванню головки стегнової кістки і кульшової западини, перешкоджує вивиху головки стегнової кістки у випадку природженої дисплазії кульшових суглобів. Сповивають дитину протягом перших 1,5-2 місяців життя. Руки повинні бути чисті, сухі та теплі.   Сповивальний столик знезаражений 3% розчином хлораміну після попередньої дитини.     Підгузник згорни трикутником, верхівка якого знаходиться внизу.     Замість подушки поклади пелюшку, згорнуту в 4 рази.

 

Провести гігієнічну ванну

 

Послідовність Зміст Примітка
Показання:     Місце виконання:   Підготувати необхідне:   Алгоритм виконання:     Заповнити медичну документацію: Догляд за шкірою та загартовування дитини.   Домашні умови та лікувальні заклади.   Ванночка (краще емальована), водний термометр, емальована кружка або глечик, дитяче мило, пелюшка, простирадло, чистий одяг, охолоджена та гаряча переварена вода.   Вимий руки! Одягни фартух. Вимий ванночку з милом, змий гарячою водою. Поклади на дно ванночки чисту пелюшку. Налий в ванночку води, виміряй температуру. Роздягни дитину, візьми на руки та обережно занури у воду. Однією рукою підтримуй голову дитини, а вільною рукою обмий волосяну частину голови, шию, тулуб, кінцівки. Обличчя водою з ванни не мий! Вийми дитину з води, облий чистою теплою водою з глечика, температура якої на 1 градус нижче ніж температура води гігієнічної ванни. Загорни в простирадло. Обсуши шкіру обережними промокуючими рухами, не розтираючи її. Одягни або сповий дитину. В умовах стаціонару після проведення гігієнічної ванни знезараж фартух, ванночку 3% розчином хлораміну.   Зроби відмітку про проведення гігієнічної ванни в листку призначень.     УВАГА! Ванночку використовують тільки для купання дитини. Температура води 36-370С.     Вперше новонароджену дитину купають через 1-2 дні після виписування з пологового будинку. З цього часу і до 6 місяців дитину купають щоденно. З 6 до 12 місяців через день, до 2 років – 2 рази на тиждень. Дитячим милом користуються з 3-4 тижня життя. М’якою мочалкою – після року. Тривалість купання для дітей до одного року – 5-7 хв., на другому році жит- тя – 8-10 хв., для старших дітей – 10-20 хв. З метою загартовування облий дитину водою, температура якої на 1 0С нижче, ніж температура гігієнічної ванни. Увага! Для новонароджених дітей використовують тільки переварену воду! У перші місяці життя дітей можна занурювати у воду в пелюшці.

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 483 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)