АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Дані санітарного обстеження земельної ділянки та будівлі навчального закладу (школи)

Прочитайте:
  1. А потім перемістився до правої здухвинної ділянки живота. При пальпації відмічається
  2. Анатомо-фізіологічні особливості ендокринної системи у дітей раннього віку. Медсестринське обстеження даної системи.
  3. Блок 7. Топографія (ділянки, борозни, канали, ямки, отвори, трикутники) спини, грудної клітки, живота, шиї, голови, верхньої та нижньої кінцівок.
  4. В ізоляторі оздоровчого табору знаходиться дитина 10 років з діагнозом “Кишкова інфекція”. Яке обстеження треба провести протягом 72-х годин від встановлення цього діагнозу?
  5. Види попереджувального санітарного нагляду
  6. Види поточного санітарного нагляду
  7. Вкажіть необхідні методи обстеження.
  8. Гігієнічні вимоги до земельної ділянки загальноосвітнього навчального закладу
  9. Гігієнічні вимоги до організації і проведення навчального процесу
  10. Гіпоталамічної ділянки, що сигналізують мозок про накопичення вуглеводів у

Розміщення земельної ділянки у плані міста та мікрорайону: тип розміщення (внутрішньоквартальний, суміжний з кількома кварталами, на міжквартальних проїздах тощо), радіус обслуговування, доступність та безпека переміщення дітей на шляху до навчального закладу (наявність магістральних доріг, перехресть), відстань між спорудою закладу та будинками, які її оточують, обгородження земельної ділянки, відсоток забудови, питома вага озеленення та характер зелених насаджень (фруктові, хвойні дерева тощо).

Функціональне зонування земельної ділянки: наявність і площа окремих зон та особливості їх розташування, кількість під’їзних шляхів, площа, обладнання та санітарний стан окремих зон (навчальна, навчально-виробнича, навчально-дослідна, фізкультурно-спортивна, господарська, житлова зони та зона відпочинку).

Санітарно-технічний благоустрій земельної ділянки: водопостачання (місцеве, централізоване, наявність кранів для поливання у господарський, спортивній та навчально-дослідній зонах), особливості видалення рідких та твердих відходів, наявність штучного освітлення зон та підходів до будівлі, покриття підходів до будівлі, стежок та інших елементів земельної ділянки.

Будівля навчального закладу (школи): тип забудови (компактний, блочно-секційний, павільйонний), розташування будівлі відносно елементів земельної ділянки, особливості збереження мікрокліматичних та ізоляційних розривів, світлового клімату, наявність та відстань від об’єктів, які затіняють (будинки, дерева тощо).

Санітарне обстеження будівлі: кількість поверхів, набір приміщень (навчальні, навчально-методичні, адміністративно-побутові) та їх взаєморозташування, місце розміщення окремих кабінетів (кабінети хімії, фізики, біології), особливості розташування та обладнання актової і спортивних залів, блоку для трудового навчання, кількість входів у школу та їх зв’язок з роздягальнями та їдальнею.

Санітарне обстеження навчального приміщення (шкільного класу): план-схема навчального приміщення (класу), площа навчального приміщення (загальна та на одного учня), об’єм навчального приміщення (загальний та на одного учня), відстань від першої та останньої парт до дошки, відстань парт від стін та відстань між рядами, характеристика природного та штучного освітлення (орієнтація вікон, світловий коефіцієнт, коефіцієнт заглиблення, величина кутів падіння та отвору, рівномірність та достатність (питома потужність) освітлення, рівень штучного освітлення робочих місць, тип та справність освітлювальної арматури), характеристика вентиляції (коефіцієнт аерації, кратність обміну повітря, концентрація СО2 у повітрі), особливості мікрокліматичних умов (середня температура повітря, перепади температури по горизонталі та вертикалі, добовий перепад температури, відносна вологість та швидкість руху повітря), визначення відповідності номерів парт (столів), або інших параметрів навчальних меблів довжині тіла учнів.


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 509 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)