АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ЗАВДАННЯ ПО ДОГЛЯДУ ЗА ХВОРИМИ ДЛЯ МОДУЛЬНОГО КОНТРОЛЮ. 1. У хірургічному відділенні за хворим спостерігає медична сестра, виконує призначення лікаря, проводить перев'язки

Прочитайте:
  1. IV. Основні завдання та функції служби страхових експертів
  2. VІІ Повідомлення домашнього завдання 3хв.
  3. Б. Задачі для самоконтролю.
  4. Виділені завдання є обов’язковими
  5. Визначення догляд за хворими, основні обов’язки медсестри.
  6. ВИКОНАЙТЕ НАСТУПНІ ЗАВДАННЯ
  7. Виконати завдання
  8. Вирішення завдання з визначення умов скидання стічних вод у водоймище
  9. Вихідні дані для вирішення ЗАВДАННЯ №3
  10. Вихідні дані для вирішення ЗАВДАННЯ №4

Варіант 9.

1. У хірургічному відділенні за хворим спостерігає медична сестра, виконує призначення лікаря, проводить перев'язки, а санітарка перестилає ліжко, миє хворого під душем, переодягає, допомагає при умиванні, годуванні хворого, ставить клізму під спостереженням медсестри. Лікар оглядає хворого, призначає лікування, виконує операції. По якій системі організована робота у відділенні?

2. Хворий був збитий на вулиці машиною 1 годину тому. На правому плечі є велика, рвана рана. Які заходи боротьби з інфекцією потрібно зробити?

3. Чому при стерилізації в автоклаві на початку автоклавування необхідно повністю видалити з камери стерилізації повітря за допомогою пари?

 

ЗАВДАННЯ ПО ДОГЛЯДУ ЗА ХВОРИМИ ДЛЯ МОДУЛЬНОГО КОНТРОЛЮ.

Варіант 10.

1. У хворого при розтині флегмони з рани виділився газ, відокремлюване мізерне, серозний-геморагічне, смердюче – запідозрена газова анаеробна інфекція. Які хімічні антисептики треба застосувати?

2. Хворий П., 22 років, звернувся в порядку швидкої допомоги до медсестри з скаргами на болі в області зовнішньої поверхні правого плеча, підвищення температури тіла до 390 С. При огляді виявлений інфільтрат в підшкірній клітковині діаметром 5 см, хворобливий при пальпації, з розм'якшенням в центрі. Шкіра в цій області гіперемірована. Із слів хворого, 5 днів тому була зроблена ін'єкція 25% розчину магнію сульфату у зв'язку з підвищенням артеріального тиску. Яка була допущена помилка при виконанні ін'єкції? Яке виникло ускладнення? Які заходи необхідно вжити медсестрі?

 

3. Через 3-и доби після резекції шлунку у хворого роздувся живіт, гази не відходять, при перкусії визначається тимпанічний звук над всіма відділами живота, аускультативно – перистальтика кишечника прослуховується. Ваш діагноз і заходи, що будуть проводиться?

ЗАВДАННЯ ПО ДОГЛЯДУ ЗА ХВОРИМИ ДЛЯ МОДУЛЬНОГО КОНТРОЛЮ.

Варіант 11

1. У операційної медичної сестри при щомісячному обстеженні на бацилоносійство (узятий посів з носа) виявлений патогенний золотистий стафілокок. Які повинні бути зроблені заходи?

2.. Під час операції в чистій операційній виявлений і розкритий абсцес печінки. Який вид прибирання перед наступною операцією необхідно провести?

3. У післяопераційному періоді з метою заповнення ОЦК, хворому П. 45 років

внутрішньовенно краплинно вводили розчин Рінгера, на етикетці якого не були вказані термін придатності і дата виробництва. Після інфузії у хворого виникло підвищення температури тіла до фебрильніх цифр, лихоманка, які незабаром супроводились профузним пітом.

Яка причина розвитку вказаних проявів?

 


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 515 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)