АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Еталони відповідей до задачі №3

Прочитайте:
  1. Б. Задачі для самоконтролю.
  2. Б. Ситуаційні задачі.
  3. Б. Ситуаційні задачі.
  4. Б. Ситуаційні задачі.
  5. Б. Ситуаційні задачі.
  6. Б. Ситуаційні задачі.
  7. Б. Ситуаційні задачі.
  8. Б. Ситуаційні задачі.
  9. Б. Ситуаційні задачі.
  10. Б. Ситуаційні задачі.

1.У дитини мають місце функціональні розлади травлення– обґрунтувати. Тактика фельдшера: водно-чайна дієта на 6 годин (об’єм рідини 150-170 мл/кг), лікувальне харчування, ферменти, очисна клізма, газовідвідна трубка.

2. Алгоритм практичної навички – очисна клізма дитині 3-х місяців.

Техніка виконання очисної клізми дитині раннього віку

Послідовність Зміст Примітка
Показання: Протипоказання:   Запальні процеси шлунково-кишкового тракту, закрепи, перед проведенням лікувальної клізми, перед введенням газовідвідної трубки, перед інструментальним дослідженням, напередодні операції. Гострі запальні процеси анального отвору, шлунково-кишкова кровотеча, онкологічні Для дитини віком 3-х міс. слід приготувати 50мл. рідини.  
Місце виконання: Підготувати необхідне:   Алгоритм виконання:   Заповнити медичну документацію: захворювання прямої кишки. Дитяча лікарня та в домашніх умовах. Гумовий балончик з твердим або м'яким наконечником, лоток з водою температури 28-30, вазелін, церата, пелюшка.   Вимий руки. Одягни гумові рукавички, фартух. Постели на сповивальний стіл церату, накрий пелюшкою. Поклади дитину на спину. Візьми гумовий балончик. Витисни повітря. Набери необхідну кількість рідини. Знову витисни повітря, натискаючи великим пальцем на дно гумового балончика. Змаж наконечник вазеліновим маслом. Підніми догори ніжки дитини. Лівою рукою розведи сідниці дитини, а правою обережно введи наконечник на 3-4 см в пряму кишку, спочатку по напрямку до пупка, а потім – паралельно куприку. Повільно стисни гумовий балончик, введи рідину. Виведи гумовий балончик з прямої кишки, не розтискуючи пальців. Затисни сідниці на декілька хвилин. Після акту дефекації підмий дитину, просуши шкіру, проведи профілактику попрілостей. Пелюшку поклади, в бак для відпрацьованих пелюшок. Знезараж церату та фартух 3% р-ном хлораміну двічі з інтервалом 15 хвилин. Проведи дезінфекцію гумового балончика. Гумові рукавички занури в 3% розчин хлораміну. Зроби відмітку про виконання очисної клізми в листку призначень. Дитину старшого віку поклади на лівий бік з підведеними до живота нижніми кінцівками. Увага! Для дітей старшого віку застосовують гумовий балончик з твердим наконечником для дітей грудного віку - з м'яким.    

Педіатрія №4

Дитині 2 місяці. Народилася з масою 3000гр зріст – 51см. Прийшли на ФАП для огляду. На час огляду маса тіла дитини 4,500кг, зріст – 56см.

1. Дайте оцінку фізичному розвитку дитини.

2. Продемонструйте алгоритм зважування та вимірювання зросту дітям 1-го року життя.


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 524 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)