АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Розведення та розрахунок антибіотиків

Прочитайте:
  1. В.Очікувати спонтанної появи родової діяльності на протязі 24 годин та призначенні антибіотиків через 18 годин.
  2. Внутрішньошкірна проба на індивідуальну чутливість до антибіотиків
  3. Дія антибіотиків
  4. Інфекційний хворий сенсибілізований до бензилпеніциліну. Застосування якого з перелічених антибіотиків буде найбільш безпечним в даному випадку?
  5. Класифікація антибіотиків за спектром протимікробної дії
  6. Максимальне розведення при якому можлива реакція аглютинації.
  7. Несумісність антибіотиків
  8. Правила розведення антибіотиків. Проведення проби на чутливість до антибіотиків
  9. Робота № 1. Розрахунок норм основного обміну у людини
  10. Розведення антибіотиків
Показання: Послідовність Місце виконання: Приготувати необхідне: Зміст   Лікування мікробно-запальних захворювань дитини. Лікувально-профілактичні заклади та в домашніх умовах.   Флакон з антибіотиком. Розчинник (вода для ін'єкцій, ізотонічний розчин хлориду натрію, 0,5% або 0,25% розчин новокаїну), шприц, дві голки, стерильний лоток, стерильні ватні кульки, 70% спирт, стерильні гумові рукавички. Візьми флакон, перевір назву антибіотика, дозу, термін придатності та цілісність флакону. Примітка:   Антибіотики випускають в ОД (одиницях дії), грамах, міліграмах та в відсотках 1т =1 000 000 ОД. Антибіотики розчиняють стерильною водою для ін'єкцій,
Алгоритм виконання:     Заповнити медичну документацію: Вимий руки. Знезараж. Одягни стерильні гумові рукавички. Введи у флакон розчинник з розрахунку 1мл на кожні 100 000 ОД антибіотиків. Якщо флакон містить 0,5г, а це 500 000 ОД, щоб отримати в 1мл – 1000000ОД, візьми 5 мл розчинника. Якщо 1г (1000000 ОД) — 10мл розчинника, 0,25г (250000ОД)— 2,5 мл розчинника). Познач на флаконі дату, час та розведення, дозу антибіотиків в 1мл, постав підпис. Проведи пробу на пеніцилін Для проведення проби на пеніцилін набери в шприц 0,1мл розведеного антибіотика і добав 0,9 мл ізотонічного розчину хлориду натрію, або води для ін’єкцій. Проведи пробу скарифікаційним методом. Після негативної проби на пеніцилін прочитай уважно призначену дозу антибіотика. Розрахуй призначену дозу антибіотика в мл. Дотримуючись правил асептики та антисептики введи антибіотик Дані про введення антибіотика занеси в листок лікарських призначень. При першому призначенні антибіотиків дитині, введи його в/м в зовнішню поверхню середньої третини плеча в половинній дозі. ізотонічним розчином хлориду натрію, 0,5% або 0,25% розчином новокаїну (якщо в анамнезі немає алергічної реакції). Зберігай розведений антибіотик в холодильнику протягом 24 годин. Пробу читай через 20-30 хвилин. При негативній пробі гіперемія або папула не повинна бути більше ніж 10 мм.  

Педіатрія №18

В приймальне відділення дитячої лікарні доставлено дитину 4-х міс. з кишковим токсикозом. Стан дитини важкий, t – 400С, шкірні покриви бліді, сухі, велике тім’ячко запале, риси обличчя загострені.

1. Чим пояснити стан дитини?

2. Алгоритм проведення ре гідратаційної терапії при кишковому токсикозі.

 

Еталони відповідей до задачі №18

1.У дитини з кишковим токсикозом розвинувся важкий ексикоз. Причини: гіпертермія, втрата рідини з блювотними масами та випорожненнями.

2.Алгоритм проведення ре гідратаційної терапії при кишковому токсикозі.


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 1977 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)