АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Еталони відповідей до задачі №4

Прочитайте:
  1. Б. Задачі для самоконтролю.
  2. Б. Ситуаційні задачі.
  3. Б. Ситуаційні задачі.
  4. Б. Ситуаційні задачі.
  5. Б. Ситуаційні задачі.
  6. Б. Ситуаційні задачі.
  7. Б. Ситуаційні задачі.
  8. Б. Ситуаційні задачі.
  9. Б. Ситуаційні задачі.
  10. Б. Ситуаційні задачі.

1.Визначити ідеальну масу тіла для даної дитини за формулами. Для дитини віком до 6-ти міс. застосувати формулу: М=маса тіла при народженні + 800хп, де п – кількість місяців, для дитини віком старше 6-ти міс. застосувати формулу: М=маса тіла при народженні + 800х6+400(п-6), де п – кількість місяців, Порівняти з наявною. Дати оцінку фізичному розвитку дитини.

2. Алгоритм практичної навички – зважування та вимірювання зросту дітей 1-го року життя.

Провести антропометрію - зважити дитину

Послідовність Показання: Місце виконання: Підготувати необхідне Алгоритм виконання: Зміст     Оцінка фізичного розвитку дитини. Частота зважування залежить від віку. Лікувально-профілактичні заклади.     Ваги медичні, склянки з 1% р-ном хлораміну, з чистими та використаними серветками.     Вимий руки. Встанови ваги на нерухомій поверхні у горизонтальному положенні. Всі гирі постав на нульовій позначці. Відкрий затвір, відрегулюй ваги. Закрий затвір. Залежно від температурного режиму роздягни дитину. Поклади дитину на застелені пелюшкою ваги так. щоб голова дитини знаходилась на широкій частині ваг, а кінцівки - на вузькій. Відкрий затвір та перемісти важок спочатку на нижній панелі, а потім урівноваж за допомогою важка на верхній панелі. Закрий затвір, зніми дитину з ваг. Віддай матері. Зваж пелюшку та комплект білизни, подібний ому, в якому зважувалась дитина. Різниця між першим та другим зва+жуванням і складає фактичну масу дитини. Оброби ваги 1% р-ном хлораміну. Занеси дані фактичної маси тіла в «Історію розвитку дитини» або в температурний листок «Медичної карти стаціонарного хворого». Порівняй з віковою нормою. Примітка     Дітей першого року життя зважують щомісячно, після року - один раз на квартал.  
    Заповнити медичну документацію:     Увага! Руки повинні бути чисті, сухі та теплі.   В умовах стаціонару поклади дитину в ліжко.

Провести антропометрію - виміряти зріст

Послідовність Показання: Місце вико нання: Підготувати: Алгоритм виконання: Зміст   Оцінка фізичного розвитку дитини.   Лікувально-профілактичні заклади.   Горизонтальний зростомір, склянки з 1% р-ном хлораміну з чистими та використаними серветками. Вимий руки. Встанови горизонтальний зростомір на столі шкалою до себе. Основу зростоміра накрий пелюшкою. Поклади дитину так, щоб маківка голови щільно торкалася нерухомої частини зростоміру. Примітки Частота вимірювання зросту залежить від віку дитини. Дітей першого року життя вимірюють щомісячно, а після року 1 раз на квартал.     Руки повинні бути чисті, сухі та теплі

Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 462 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)