АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

У хворого лівобічний центральний геміпарез, зміщення рота вправо, нерухомість його лівого кута при вишкірюванні зубів, повіка зліва змикається повністю.

Прочитайте:
  1. D. обстежити хворого, встановити діагноз.
  2. В наслідок правцевої інтоксикації у хворого розвилися судоми. Яким шляхом, найбільш вірогідно, зумовлено проникнення правцевого токсину у ЦНС?
  3. В результаті інсульту у хворого зникла здатність розуміти усну мову. Де локалізується осередок ураження?
  4. В результаті інсульту у хворого зникла здатність читати. Де локалізується осередок ураження?
  5. В якій звивині бере початок центральний руховий нейрон?
  6. Варіанти розміщення сліпої кишки.
  7. Віддалені за кліматичними умовами від постійного місця проживання хворого (виберіть всі
  8. Деонтологія догляду. Роль молодшого медичного персоналу в психосоматичній підготовці хворого до операції. Організація дозвілля хворих.
  9. Дитина 3 років перебуває на лікуванні в інфекційному відділенні з приводу дизентерії. Яку найбільш типову ознаку виявить медсестра при обстеженні хворого?
  10. До приймального вiддiлення лiкарнi доставлено хворого з вираженими явищами гострої серцевої недостатностi. Яким iз зазначених препаратiв можна йому термiново допомоготи?

а. При якому паралічі виникає подібна симптоматика?

б. Які шляхи при цьому уражені?

в. Де може локалізуватись вогнище ураження?

 

У хворого голова звисає на груди, повороти її в сторони не можливі. Плечі опущені, хворий не може пожимати плечима і піднімати руки вище горизонтальної лінії. Крилоподібні лопатки. Є атрофія грудно-ключичного-соскоподібного та трапецевидного м’язів.

а. Де локалізується вогнище ураження?

б. Чи мають змінюватись рефлекси та чутливість?

в. Який параліч має місце?

 

Тема 12-13 (кора, свідомість)

5.У хворого, 52 років, що страждає на гіпертонічну хворобу, раптово виник розлад мови: хворий перестав розуміти мову навколишніх, не виконував словесних завдань, не розумів жести. Мова стала незв‘язною, беззмістовного характеру, у вигляді набору слів, не зв‘язних за по смислу (аграматизм). У деяких словах переставлялись букви та склади (парафазія). Пробу Фуа (з трьома папірцями) не виконав.

1.Визначте клінічний синдром.

2. Вкажіть локалізацію патологічного процесу.

 

5.Хворий К., 53 років, поступив в клініку на другий день захворювання, коли з‘явились розлади мови та рухів у правих кінцівках. При огляді хворий не розмовляє, не зміг назвати прізвище, ім’я та по батькові, на питання відповідав жестами, був засмучений, що не може відповісти. Звернену мову розумів, правильно виконував навіть складні мовні інструкції. Відмічались також правобічна центральна геміплегія та центральний парез VII та XII ЧМН праворуч.

1.Які у хворого виникнули неврологічні порушення?

2.Вкажіть локалізацію патологічного процесу.

 

У хворої, 62 років, що страждає атеросклерозом судин головного мозку, з’явились розлади ціленаправлених дій. Хвора не може взутися, вдягнутися, причесатися, не може виконати елементарних жестів, не може виконати дій за взірцем, хоча рухи в кінцівках збережені, чутливість не порушена.

1.Визначити, які у хворої виникнули неврологічні порушення.

2.Вкажіть локалізацію патологічного процесу.

 

5 .Хворий М., 18 років, переніс гостре отруєння сірководнем, після якого виявились розлади зору. Хворий перестав впізнавати знайомі йому предмети, не розрізняв знайомих та родичів, не впізнавав знайомі вулиці, будинки, не міг читати, так як не впізнавав букви та цифри. Однак під час ходи хворий не натикався на предмети, реакція зіниць на світло була збережена.

1.Визначити, які у хворого виникнули неврологічні порушення

2. Визначити локалізацію патологічного процесу.

 

Чоловік 70 років госпитализований зі скаргами на двоїння в очах при погляді прямо, у праву сторону, слабість у правих кінцівках. З анамнезу відомо, що він страждає на миготливу аритмію. Птоз лівого ока, правобічний геміпарез.

1.Який клінічний синдром розвився в хворого?

2. Вкажіть локалізацію патологічного вогнища.

3. Опишіть зміну сухожилкових рефлексів.

 

У хворої з'явилися приступи посмикувань правої стопи, що поширювалися на всю ногу і тривали протягом декількох хвилин. Свідомість не втрачала. При огляді: парез правої стопи після приступу, глибокі рефлекси на правій нозі підвищені, симптом Бабінського праворуч.

1.Вкажіть тип приступу.

2.Де розташоване вогнище?

3.Яка можлива його причина?

 

Хворий К., 19 років, протягом 2 місяців скаржився на головний біль. Кілька днів назад раптово з'явилися тонічні судоми в пальцях правої стопи, що поширилися на гомілку, стегно, праву руку, змінилися на клонічні. Свідомість не втрачав. Приступ тривав 3 хвилини. Об'єктивно: парез правої стопи і пальців після приступу. Позитивний симптом Бабинского праворуч.

1.Як називаються приступи судом, описані в анамнезі?

2.Де розташоване вогнище?

3.Яка можлива його причина?

 


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 598 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)