АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Основні завдання догляду за хворими.

Прочитайте:
  1. IV. Основні завдання та функції служби страхових експертів
  2. VІІ Повідомлення домашнього завдання 3хв.
  3. Анамнез життя — це основні факти життя дитини до захворювання.
  4. ВИДИ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА ОСНОВНІ ВИМОГИ ДО
  5. Виділені завдання є обов’язковими
  6. Визначення догляд за хворими, основні обов’язки медсестри.
  7. Визначення понять «фізичний розвиток дитини», «акселерація розвитку дітей», «гармонійність фізичного розвитку». Основні гіпотези і механізми акселерації. Оцінка шкільної зрілості.
  8. ВИКОНАЙТЕ НАСТУПНІ ЗАВДАННЯ
  9. Виконати завдання
  10. Вирішення завдання з визначення умов скидання стічних вод у водоймище

Головним завданням догляду за хворим є підтримка захисних сил його організму в боротьбі з хворобою. Догляд за хворими слід розглядати як істотну частину лікування, що має велике значення у відновленні здоров'я. Під час догляду за хворими потрібно виявляти велику витримку й терпіння. Стримане і спокійне звертання діє на хворих заспокійливо. Сумлінне і турботливе ставлення до хворих забезпечує їхню довіру до догляду за ними та лікування. Усі розпорядження лікаря треба виконувати свідомо, розуміючи, на що вони спрямовані.

4) Клінічна картина газової гангрени. Лікування та профілактика.

Клінічна картина характеризується місцевими симптомами і загальними проявами. Відповідно до місцевих симптомами виділяють 4 форми газової гангрени:

- Е мфізематозная (класична) форма. Місцевий набряк тканин під впливом мікробів та їх токсинів переходить в омертвіння з вираженим газоутворенням.

- Набряково-токсична форма. Спочатку навколо рани спостерігається великий набряк, а потім він поширюється і далеко від зони ураження.

- Флегмонозна форма. Ця форма газової гангрени відрізняється менш бурхливим перебігом і часто обмежується будь-яким ділянкою.

- Путрідная або гнильна форма. Зазвичай розвивається дуже бурхливо, супроводжується бурхливим розпадом.

Таким чином, головними місцевими симптомами газової гангрени є:

- Набряклість;

- Наявність газу в м'яких тканинах;

- Розпад м'язів;

- Відсутність симптомів, характерних для запального процесу.

Загальні симптоми. Інкубаційний період при анаеробної інфекції короткий - 2 - 3 доби. Рідко спостерігається блискавична форма газової гангрени. Загальні симптоми захворювання:

- Тахікардія;

- Зниження артеріального тиску;

- Збудження хворого, балакучість (іноді, навпаки, пригнічений настрій);

- Болісне безсоння;

- Температура тіла з самого початку хвороби підвищується, часто вище 38 - 39 0 С. Гіпертермія є поганим прогностичним симптомом;

- Грають роль загальна інтоксикація, зневоднення;

- Дихання прискорене;

- Пульс до 120 - 140 ударів у хвилину;

- Розвивається гемоліз еритроцитів, що веде до швидко розвивається анемії;

Захворювання протікає дуже бурхливо, і при несвоєчасно розпочатому лікуванні швидко (протягом 2 - 3 доби) настає смерть.

Профілактика. Головною умовою профілактики газової гангрени своєчасна і повноцінна ПХО рани з видаленням нежиттєздатних тканин, а також країв і дна рани в межах здорових тканин. Така операція повинна проводитися під наркозом або під провідниковою анестезією. Оскільки анаероби чутливі до антибіотиків, при всякій великій рані, навіть зазнала адекватної ПХО, необхідно проведення як місцевої, так і загальної терапії антибіотиками широкого спектру дії.


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 360 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)