АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Надмірна пологова діяльність.

Прочитайте:
  1. D. Надмірна продукція кінінів та простагландінів
  2. Дискоординована пологова діяльність
  3. Дискоординована пологова діяльність
  4. Дискоординована пологова діяльність.
  5. Діяльності проводиться амніотомія і через 1-2 години підсилюється пологова діяльність утеротоніками. При
  6. Клінічно дискоординована пологова діяльність проявляється наявністю болючих нерегулярних перейм.
  7. Надмірно сильна пологова діяльність
  8. Надмірно сильна пологова діяльність
  9. Надмірно сильна пологова діяльність.

Характеризується сильними, швидкими переймами (більше 5 за 10 хв.) і супроводжуються гіпертонусом матки, що призводить до стрімких пологів, які закінчуються впродовж 1-3 год. Ці переми ведуть до швидкого розкриття шийки матки, плід зганяється за 1 – 2 потуги. Ці пологи небезпечні для матері, так і для плода. Може виникнути: глибокі розриви шийки матки, піхви, клітора, промежини, передчасне відшарування плода. В результаті швидкого випорожнення матки можливий розвиток гіпотонічної кровотечі в послідовому і раньому післяпологовому періоді. У плода можуть розвиватися кефалогематоми, крововиливи у головний і спинний мозок, переломи.

До таких пологоів схильні жінки, у яких вагітність і пологи ускладнені акушерськими та екстрагенітальнимипатологіями (важкий пізній гестоз, захворювання ССС, печінки, нирок), а також жінки які народжують передчасно. Іноді пологи застають вагітну раптово і виникають в екстремальних ситуаціях – “вуличні” пологи.

Ведення пологів

Очисна клізма протипоказана. Під час пологів роділля лежить на стороні протилежній позиції. Для послабленняперейм пологи бажано проводити під наркозом (фторотановий, ефірно – кисневий, закисно - кисневий).

В останні роки використовують адреноміметики (партусистен, бриканіл, алупент) 0,5 мг партусистену в 250млфізрозчину в/в крапельно з 5-8 крапель за хв поступово збільшують до нормалізації пологової діяльності.

 

Дискординована пологова діяльність

Причини:

¨ Вади розвитку матки

¨ Порушення інервації

¨ Пораження ділянок матки внаслідок перенесених абортів, запальних процесів, пухлин

¨ Рубцеві зміни шийки матки (травми, хірургічні втручання)

 

Дискоординація

В основі патології лежить порушеня координації скорочень різних відділів матки. При цьому настає дизорганізаціяводія ритму і наслідок порушується моторна регуляція скоротливої діяльності матки. Дана патологія нерідко залишається нерозпізнаною, вона зустрічається частіше, ніж діагностується. Дискоординація спостерігається в першому періоді пологів до розкриття шийки матки на 5-6 см.

Клініка.

¨ Болючі, часті, нерегулярні, слабкі перейми.

¨ Форма матки (вузький овоїд, наявність спастичного кільця в тілі матки)

¨ Плоский плідний міхур

¨ Несвоєчасне злиття навколоплідних вод

¨ Порушення біомеханізму пологів

Гіпертонус нижнього сегменту

Це патологічний стан, коли хвиля скорочення починається в нижньому сегменті і поширюється доверху з послаблюючою силою і тривалістю. Такі скорочення неефективні для розкриття шийки матки, не дивлячись, що вони можуть бути такими ж сильними, як і при нормальних пологах. Така аномалія часто спостерігається при “незрілій ” і ригідній шийці матки.

 

Клініка: виражена пологова діяльність, але перейми болючі, не має розкриття шийки матки або динаміка погано виражена, передлегла частина не просувається. Підвищений тонус в нижніх відділах матки.

 


Дата добавления: 2015-11-02 | Просмотры: 758 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)