АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Пологи при лицьовому передлежанні плода.

Прочитайте:
  1. V. Пологи (відповідно до клінічного протоколу «Фізіологічні пологи»).
  2. Аборты, этиология и классификация. Мумификация, мацерация, путрификация плода. Профилактика абортов.
  3. Антенатальная охрана плода.
  4. Ведення пологів при тазовому передлежанні
  5. Визначте три шляхи передачі інфекції від матері до плода.
  6. Витягання плода.
  7. Вихідні акушерські щипці при передньоголовному передлежанні.
  8. Влияние сахарного диабета на развитие плода.
  9. Воспрепятствование преждевременному Уменьшение напряжения тканей разгибанию головки плода. промежности.
  10. Выслушивание и подсчет сердцебиения плода.

 

Лицьове передлежання — досить частий варіант розгинальних передлежань плода, максимальний ступінь розгинання.

Розрізняють первинне і вторинне лицьове передлежання. Первинне передлежання виникає ще до початку пологів унаслідок пухлини щитовидної залози плода і буває дуже рідко. Вторинне лицьове передлежання спостерігається частіше (при плоскому тазі). Якщо спочатку у вході в таз формується лобне передлежання на­перед, то це називається переднім видом лицьового передлежання, якщо ж підборід­дя обернене назад — заднім.

 

Діагностика.

Діагноз лицьового передлежання грунтується на даних зовнішньої пальпації, аускультації, піхвового дослідження.

Під час зовнішнього акушерського дослідження над входом у таз промацується з одного боку підборіддя, а з другого — ямка між потилицею і спиною. Серцебиття плода краще вислуховується з боку грудей, а не спини.

Найбільш перекон­ливі дані піхвового дослідження, під час якого визначають підборіддя, ніс, надбрівні дуги, лобний шов. У разі значного набряку обличчя можна помилково діагностувати сідничне передлежання замість лицьового.

Диференціальна діагностика грунтується в основному на визначенні кісткових утворів. У лицьовому передлежанні промацу­ють підборіддя, надбровні дуги, верх очної ямки. При сідничному передлежанні пальпують куприк, крижову кістку, сідничні горби.

Дослідження треба проводити дуже обережно, щоб не травмувати очне яблуко, слизову оболонку порожнини рота, зовнішні статеві органи (у дівчаток).

 

Механізм пологів у другий період. У перший момент пологів голова у вході в таз розгинається. Лицьова лінія (йде від лобного шва по спинці носа до підборіддя) перебуває у вході в таз у поперечному або трохи косо­му розмірі її. Опускаючись у порожнину таза (другий момент), голова робить внутрішній поворот лише на тазовому дні, а повертається підборіддям на­перед. Третій момент - згинання голівки, у результаті якого вона народжується із родового каналу. Під час прорізування першим у статевій щілині показується набряклий рот з си­нюшними товстими губами. Під лобковим симфізом фіксується ділянка під'язикової кістки і при сильному розтягненні промежини над нею прорізуються рот, тім'ячко і потилиця. Обвід, у якому прорізується голова (сігситгегепїіа їгаспе1оЬге§тагіса), відповідає вертикальному розмірові — від ма­ківки до під'язикової кістки (9,5-10 см, 32 см).

Четвертий момент — внутрішній поворот плічок і зов­нішній поворот голівки проходять так, як і при потиличному передлежанні Пух­лина голови виражена більшою мірою з одного боку. Новонароджений у перші дні лежить із зігнутою головою.

 


Дата добавления: 2015-11-02 | Просмотры: 539 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)