АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Новарсенол - Novarsenolum

 

Властивості: дрібний жовтий порошок, легкорозчинний у воді. Містить 20% миш'яку.

Форма випуску: в ампулах по 0,75; 0,9; 1,5 і 3,0 г.

Зберігання: за списком А, в ампулах у прохолодному місці. На етикетках мають бути зазначені номер серії та термін придатності, а в упаковці - інструкція по застосуванню препарату. На світлі і при температурі, вищій 21°С, руйнується. Забороняється використовувати препарат із зміненим зовнішнім виглядом.

Дія: виражена хіміотерапевтична, згубна для спірохет, трипаносом, збудників інфекційних хвороб органів дихання тварин, особливо молодняку.

Показання, способи і дози застосування: контагіозна плевропневмонія, суауру, парувальна хвороба, нутталіоз коней, септична пневмонія і геморагічна септицемія телят, спірохетоз курей і кролів.

Дози внутрішньовенно (на 1 кг маси тіла): коням - 0,005...0,015 г; великій рогатій худобі - 0,01. При суауру і парувальній хворобі коням можна застосовувати лікувальні дози 0,04...0,05 г на 1 кг маси тварини, але не більше 20,0 г одній тварині.

 

Осарсол – Osarsolum

 

Властивості: дрібнокристалічний порошок білого кольору, погано розчиняється у воді та спирті, містить 27 % миш'яку.

Форма випуску: порошок і таблетки по 0,25 г.

Зберігання: за списком А, у добре закритих банках з оранжевого скла

Дія: згубна для мікробів (бактерицидна) і спірохет (спірохетоцидна).

Показання, способи і дози застосування: інфекційні шлунково-кишкові хвороби молодняку (телят, поросят, лошат), дизентерія у свиней (особливо амебна), кокцидіоз і спірохетоз курей.

Дози всередину (на 1 кг маси тіла) з молоком і водою або у формі болюсів, пілюль, кашок дрібній рогатій худобі - 0,2...0,5 г; свиням - 0,1...0,4; собакам - 0,1...0,3; телятам і лошатам - 0,01...0,5; поросятам - 0,03 г.

До препаратів миш'яку належать міарсенол і атоксил. За своєю дією і застосуванням ці препарати подібні до вищеописаних.

 

Вправи

 

Виписати рецепти

1. Фталазол - 1,0 г. Поросяті на п'ять днів з розрахунку чотири рази на добу у формі таблеток.

2. Етазол і танін. 3 болюси коневі.

3.200,0 г складного порошку, до якого входять: стрептоцид - 60 %; йодоформ і ксероформ по 20 %. Присипка на рани корові.

4.30,0 г 5-процентного лініменту стрептоциду. Зовнішньо. Собаці.

5. Норсульфазол і амонію хлорид (по 5,0 г). Корові у формі порошків на 12 введень з розрахунку по одному порошку три рази на добу.

6. Сульфапіридазин. Свині у формі таблеток на п'ять днів лікування з розрахунку три рази на добу (разова доза 1,5 г).

7.0,2-процентної мазі фурациліну. 25,0 г для вівці.

8.200 мл розчину етакридину лактату в концентрації 1:1000. Зовнішнє. Корові для промивання рани.

9.Флавакридину гідрохлорид (1,5г). Внутрішньовенно. Коню при нуталіозі на ізотонічному розчині натрію хлорид.

10.Стерильний розчин з 1,0 г метиленового синього і води для ін'єкцій до 100,0 мл. Внутрішньовенно. Коню при міогемоглобінурії.

11.Спиртовий розчин бриліантового зеленого, який складається з бриліантового зеленого (1,0 г), спирту етилового 70° (до 50 мл). Зовнішнє. Собаці при екземі.

12.Новарсенол, коню натри ін'єкції;

13.Осарсол, теляті всередину на п'ять введень.

 

Кокцидіостатичні (протиеймеріозні) препарати

 

Кокцидіостатичні - це засоби, які пригнічують життєдіяльність паразитів (еймерій), що локалізуються в слизових оболонках кишечнику, у печінці та нирках тварин. До них відносять препарати різних хімічних груп: миш'яку (осарсол), сульфаніламідів (сульфадимезин, сульфадиметоксин), нітрофуранів (фуразонідол), антибіотиків (тетрациклін, мономіцин, ністатин). Але є група засобів, що застосовуються виключно як кокцидіостатичні.


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 486 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)