АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Дибіоміцин – Dibiomycinum

 

Це хлортетрациклін пролонгованої дії.

Властивості: кристалічний порошок зеленувато-жовтого кольору, погано розчиняється у воді, руйнується кислотами.

Форма випуску: порошок, мазь, що містить в 1 г 10 тис. ОД препарату.

Зберігання: за списком Б.

Дія, показання і дози застосування аналогічні хлортетрацикліну гідрохлориду.

Дибіоміцинову мазь призначають для лікування інфекційних хвороб очей і гнійних дерматитів.

Особливістю дибіоміцину є те, що при внутрішньом'язовому введенні препарат утримується в організмі у терапевтичній концентрації протягом 5...13 діб, тому його призначають один раз на 7...10 діб.

Дози внутрішньом 'язово (на 1 кг маси тіла): великій рогатій худобі - 20...30 тис. ОД; вівцям і козам - 30...50; свиням - 30...70; курям - 75... 100 тис. ОД на голову.

 

Дитетрациклін - Ditetracyclinum

 

Препарат пролонгованої дії, подібний до тетрацикліну. Має аналогічне застосування. Призначають внутрішньом'язово один раз на п'ять діб.

 

Група лівоміцегину

Лівоміцетин – Laevomycetinum

 

Синтетичний антибіотик, ідентичний за дією природному антибіотику хлорамфеніколу.

Властивості: порошок білого кольору з зеленувато - жовтуватим відтінком, без запаху, гіркий на смак, погано розчиняється у воді.

Форма випуску: порошок, таблетки по 0,1; 0,25; 0,5 г.

Зберігання: за списком Б, у щільно закритих банках з оранжевого скла, у захищеному від світла місці.

Дія: здебільшого бактеріостатична для багатьох грампозитивних і грамнегативних мікробів (кишкова паличка, золотистий стафілокок, збудник бруцельозу й дизентерії та ін.), а також рикетсій і деяких вірусів. Діє на штами бактерій, стійких до пеніциліну, еритроміцину, сульфаніламідних препаратів.

Показання, способи і дози застосування: паратиф і колібактеріоз телят, диспепсія, сальмонельоз, пастерельоз, гастроентерит, кокцидіоз, пулороз птиці, мастит тощо.

Дози всередину (на 1 кг маси тіла): великій рогатій худобі - 0,015 - 0,02; вівцям -0,02...0,04; свиням - 0,03...0,04; поросятам і ягнятам - 0,02...0,035; кролям - 0,03...0,06; собакам - 0,02...0,04; птиці - 0,05 два-три рази на добу.

 

Синтоміцин - Synthomicinum

 

За хімічною будовою не відрізняється від лівоміцетину. Суміш двох ізомерів.

Форма випуску: порошок, таблетки по 0,1; 0,25; 0,5 г; мазь 10 % і лінімент 1...5та 10%.

Дія подібна до лівоміцетину. Застосовують для лікування і профілактики шлунково-кишкових захворювань і хвороб органів дихання.

Показання, способи і дози застосування: зовні при гнійних ранах, опіках, копитній гнилі в овець у формі мазей, присипок, лініментів.

Дози всередину (на 1 кг маси тіла): телятам, поросятам, ягнятам і собакам -0,02...0,035; птиці - 0,05...0,073.

 

Група стрептоміцину


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 616 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)