АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Кальцію гідроксид – Calcii hydroxydum

Прочитайте:
  1. Антагоністи іонів кальцію
  2. ВИЗНАЧЕННЯ ЗАГАЛЬНОГО КАЛЬЦІЮ У СИРОВАТЦІ КРОВІ
  3. Відкладення солей кальцію в органах і тканинах (звапнення)
  4. Відкладення солей кальцію в органах і тканинах (звапнування)
  5. Зменшення вмісту солей кальцію в кістах
  6. Одержання золю Ферум (III) гідроксиду методом гідролізу
  7. Препарати кальцію, які застосовуються для ремінералізуючої терапії карієсу

 

Синонім: гашене вапно.

Властивості: пухкий порошок білого кольору, у воді розчиняється погано. Одержують з паленого вапна додаючи до двох частин негашеного вапна одну частину води.

Дія: слабка протимікробна, протипаразитарна і дезодоруюча

Показання, способи і дози застосування: зовні і при опіках у вигляді вапняного лініменту, що являє собою суміш рівних частин вапняної води і льняної олії.

Використовують для дезінфекції і побілки тваринницьких приміщень у вигляді 10-процентного вапняного молока; у сухому вигляді для знезараження гною; для вапнування водоймищ у боротьбі з деякими хворобами риб і вапнування соломи (різки) у вигляді 1-процентного теплого вапняного молока Через 10 хвилин після обробки солому можна згодовувати тваринам.

Всередину призначають вапняну воду (Aqua calcis), що являє собою 0,15...0,17- процентний розчин кальцію гідроксиду, при отруєннях кислотами, катарах шлунка, рахіті і остеомаляції у великої рогатої худоби. Коням і великій рогатій худобі - 200...2000 мл; дрібній рогатій худобі і свиням - 100...120; собакам - 20...50 мл.

 

Магнію оксид – Magnesii oxydum

 

Синонім: палена магнезія.

Властивості: легкий дрібнокристалічний порошок білого кольору, нерозчинний у воді.

Форма випуску: порошок, таблетки по 0,5 г.

Дія: обволікаючий, адсорбуючий, нейтралізуючий кислотність засіб.

Показання, спосіб і дози застосування: при гіперацидних гастритах, тимпани передшлунків у жуйних, гострому розширенні шлунка в коней, при отруєнні кислотами і солями важких металів.

Дози всередину: коням і великій рогатій худобі - 10,0...25,0 г; дрібній рогатій худобі - 5,0...10,0; свиням - 2,0...5,0; собакам - 0,2... 1,0 г.

 

Мила – Saponis

Мило зелене - Sapo viridis

 

Синонім: мило калійне.

Зеленкувата маса, добре розчиняється у воді. Застосовується широко для очищення шкіри тварин від забруднень, як допоміжний засіб при лікуванні корости, при дерматитах, екземах, як подразнюючий засіб при хронічних тендинітах, тендовагінітах, артритах і м'язовому ревматизмі.

Всередину застосовують 4...6-процентну мильну воду як протибродильний і проносний засіб, а також як протиотруту при отруєнні кислотами і солями важких металів. Великим тваринам -500...1000 мл, дрібним жуйним -100...300, собакам - 50...100 мл.

 

Спирт мильний - Spiritus saponatus

Прозора рідина жовтуватого кольору, добре змішується з водою. Застосовують для очищення і дезінфекції шкіри перед операціями, при хворобах шкіри у формі теплих водних розчинів у співвідношенні 1:5...1:20.

Вправи

 

Виписати рецепти

1.Мікстуру, що складається із 100 мл кислоти хлористоводневої розведеної, 10 мл настойки полину. Внутрішнє. Корові по дві ложки з 0,5 л води два рази на добу при відсутності жуйки.

2.Мікстуру з 15 мл молочної кислоти, 20,0 г іхтіолу, до 500 мл води. Всередину. Коню ввести зондом при розширенні шлунка.

3. Оцтову кислоту всередину корові при атонії передшлунка.

4. Порошок такого складу: 1,0 г кислоти борної, по 10,0 г білої глини і тальку. Зовнішнє. Присипка на шкіру собаці при дерматиті.

5. 300,0 г розчину натрію гідрокарбонату. Коню для промивання ротової порожнини.

6. Необхідну кількість кальцію гідроксиду для виготовлення 100 л 20-процентного вапняного молока. Для профілактичної дезінфекції телятника.

7.1 л 5-процентної емульсії зеленого мила для клізми лошаті при запорі.

8. П'ять порошків оксиду магнію по 2,0 г у кожному. Внутрішнє. Поросяті при гіперацидному гастриті.

9. Десять порошків з 0,5 г оксиду магнію і 1,0 г вісмуту нітрату основного. Внутрішнє. Собаці при запаленні шлунка.

10.Складний порошок із 100,0 г натрію гідрокарбонату, по 50,0 г натрію сульфату і магнію сульфату; по 20,0 г порошку плодів анісу і кмину. Внутрішнє. Коню по дві ложки на добу з кормом.

 

Препарати формальдегіду

 

До цієї групи належать препарати альдегіду мурашиної кислоти. їх широко використовують для дезінфекції, а також як дезодоруючі і протипаразитарні лікарські засоби.

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 429 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)