АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Сульгін – Sulginum

 

Форма випуску: порошок і таблетки по 0,5 г.

Дія: сульгін відрізняється від інших препаратів групи сульфаніламідів повільним всмоктуванням у травному каналі, внаслідок чого створюється висока його концентрація.

Показання, способи і дози застосування: бацилярна дизентерія, ентероколіт, гастроентерит сальмонельозного походження. Часто застосовують разом з левоміцетином, тетрацикліном, неоміцином.

Дози всередину: коням - 10,0...20,0 г; великій рогатій худобі - 15,0...25,0; вівцям - 2,0...5,0; свиням - 1,0...5,0; телятам - 2,0...3,0; поросятам-сисунам - 0,3...0,5; собакам - 0,5...2,0; курям - 0,2...0,3 г два-три рази на добу.

 

Сульфаніламіди, що застосовуються переважно при септичних процесах

Стрептоцид – Streptocidum

 

Властивості: кристалічний порошок білого кольору, без запаху, погано розчиняється у воді, легко - у киплячій воді, кислотах, розчинах лугів.

Форма випуску: порошок і таблетки по 0,5 г; мазь, суспензія.

Зберігання: за списком Б, у добре закритих скляних банках.

Дія: антимікробна. Гальмує ріст і розмноження мікробів. Ефективно діє на стрепто-, менінго-, пневмококи та збудників газової гангрени, зовсім не діє на стафілококи.

Показання, способи і дози застосування: всередину при фарингітах, трахеїтах, ангінах, післяродовому сепсисі, бронхопневмонії, миті, ранах. Зовні для лікування ран, опіків, фурункульозу вимені тощо у формі присипок, мазей, суспензій, лініментів.

Дози всередину: коням і великій рогатій худобі - 5,0...10,0 г; дрібній рогатій худобі і свиням - 0,5...3,0; собакам - 0,3...2,0 г через кожні 6...8 годин до повного видужування.

 

Норсульфазол - Norsulfazolum

 

Властивості: кристалічний порошок білого кольору, погано розчиняється у воді, добре - у розведених кислотах і розчинах лугів.

Форма випуску: порошок і таблетки по 0,25; 0,3 і 0,5 г.

Дія: бактеріостатична для стрепто-, стафіло-, пневмо- та мінінгококів, кишкової палички, збудників сибірки, сальмонельозу, пастерельозу.

Показання, способи і дози застосування: бронхопневмонія, перитоніт, плеврит, стафілококовий сепсис, ендометрит, мастит.

Дози всередину: коням і великій рогатій худобі - 5,0...10,0 г; вівцям і свиням - 2,0...5,0; курям - 0,5 г два-три рази на добу.

 

Норсульфазол розчинний - Norsulfazolum solubile

 

Це натрієва сіль норсульфазолу.

Форма випуску: порошок, добре розчинний у воді.

Показання, способи і дози застосування: такі, як для норсульфазолу. Найбільш ефективний при хворобах, що характеризуються септичними процесами, коли необхідно створити високу концентрацію препарату в крові.

Дози внутрішньовенно: коням і великій рогатій худобі - 5,0...12,0 г; вівцям - 1,0...2,0 два рази на добу 3...4 дні підряд.

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 439 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)