АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Сульфален - Sulfalenum

 

Форма випуску: таблетки по 0,2; 0,5 і 2,0 г, а також 5 % суспензію у флаконах по 50 мл (для внутрішньом'язових ін'єкцій). Відрізняється від інших сульфаніламідних препаратів тим, що бактеріостатична концентрація після одноразового введення утримується в організмі протягом семи днів.

Показання, способи і дози застосування: інфекційні захворювання органів дихання, сечових шляхів, абсцес, мастит, остеомієліт.

Дози всередину (орієнтовно 0,02...0,05 на 1 кг маси тіла) вводиться при гострому перебігу хвороби один раз на добу, при хронічному ­один раз у 7... 10 днів. Зовні у формі присипок, мазей, емульсій для лікування ран, опіків, виразок.

Найбільш ефективні сульфаніламіди при комбінованому застосуванні з антибіотиками, вітамінними препаратами тощо.

Сульфаніламіди,

Що застосовуються переважно при шлунково-кишкових захворюваннях

Сульфадиметоксин – Sulfadimethoxinum

 

Кристалічний порошок білого кольору, погано розчиняється у воді. Випускається у формі порошку і таблеток по 0,2 і 0,5 г.

Дія, показання, способи і дози застосування: такі, як і для сульфапіридазину.

 

Фталазол – Рhthalasolum

 

Властивості: порошок білого або з жовтуватим відтінком кольору, у воді практично не розчиняється, розчинний у розчинах лугів.

Форма випуску: у формі порошку і таблеток по 0,5 г.

Зберігання: за списком Б, у добре закритих скляних банках.

Дія: протимікробна (на грампозитивну і грамнегативну мікрофлору).

Показання, способи і дози застосування: бактеріальна дизентерія, виразкові коліти, гастроентерити сальмонельозної природи, диспепсія новонароджених телят, кокцидіоз курчат.

Дози всередину: коням - 10,0...15,0 г; великій рогатій худобі - 10,0...20,0; вівцям - 2,0...3,0; свиням - 1,0...3,0; курям - 0,1...02 г два рази на добу.

При токсичній диспепсії телятам призначають (на 1 кг маси тіла) 0,02...0,025 г три-чотири рази на добу протягом 2...3 днів, потім дозу зменшують у 2...2,5 рази. Дають препарат протягом 3...4 днів.

 

Фтазин – Рhthazinum

 

Властивості: дрібнокристалічний порошок білого кольору, не розчиняється у воді. Добре розчиняється в розчинах гідрокарбонатів. За будовою близький до сульфапіридазину.

Дія: при введенні всередину погано всмоктується і гідролізується в травному каналі з утворенням сульфапіридазину, який діє бактеріостатично.

Показання, способи і дози застосування: шлунково-кишкові захворювання, диспепсія новонароджених, гастроентерит, ентероколіт, кокцидіоз, дизентерія. Препарат можна застосовувати одночасно з антибіотиками.

Дози всередину: телятам, вівцям і свиням - 1,0...5,0 г; собакам - 0,5...2,0; курям - 0,1...0,2 г два-чотири рази на добу.


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 427 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)