АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Яка поведінка небезпечна з точки зору зараження ВІЛ?

Прочитайте:
  1. VІ.2.2.Організація режимно-обмежувальних заходів в осередку бактеріологічного зараження.
  2. Активные точки стопы
  3. Анализ жанров литературы с точки зрения их возможности использования в библиотерапии
  4. Анатомо-физиологические особенности ребенка с точки зрения анестезиолога
  5. Артерии таза и нижних конечностей. Точки прижатия крупных артерий при кровотечениях
  6. Внемеридианные точки
  7. Выпуклые кривые. Точки перегиба кривой
  8. Глава 6. Сексуальная жизнь с точки зрения Йога-терапии
  9. Граждане США требуют от Украины не использовать ленточки с символами синдрома Дауна
  10. Девушка протянула листочки с анкетой Семёну, но, увидев, его удивлённый взгляд, тут же прижала листочки к себе.

Вірусом ВІЛ ми можемо заразитися:

(учні відповідають на пункти)

  • При поцілунках – ризик тільки при дуже «слинявих» (теоретично - 4 літра слини) і “кривавих” поцілунках. У всьому світі було зареєстровано лише декілька випадків такого зараження (виключення).

· При диханні з рота в рот – тут такий само ризик, як і при поцілунках, але лікарі ще не відмітили жодного такого випадку зараження. На відміну від поцілунків, у цьому випадку ви можете врятувати чиєсь життя.

· При переливанні крові – ні. Лікарі говорять, що на 99% - ні, тому що вони перевіряють усіх донорів і всю донорську кров на ВІЛ. Але чому 99%, а не 100%? Тому що в крові провіряється не вміст ВІЛ, а присутність антитіл на нього. Якби донор заразився вірусом ВІЛ, наприклад, тільки за 2 тижні до тесту, лікарі б ще не виявили ці антитіла в його крові. У деяких країнах люди перед своєю операцією здають лікарям власну кров, щоб її використовували під час операції.

· При донорстві крові – це небезпечно? Ні. Якщо лікарі використовують тільки одноразові шприци та голки, донор не вступає в контакт з жодною іншою кров’ю і не може заразитися.

· При статевих стосунках – раніше СНІД пов’язували лише з групами ризику, в які входять наркомани, проститутки та гомосексуалісти. Сьогодні це неправильно через дві причини. По-перше, у цих групах проводиться велика просвітницька робота, і багато вже знають, як захищати себе від зараження ВІЛ. По-друге, вірус ВІЛ поширився між іншими людьми, і в наш час передається більш за все через гетеросексуальний контакт. Сьогодні в усьому світі 90% заражених людей – чоловіки та жінки традиційної орієнтації, які заразилися від свого партнера при статевому контакті (всесвітній досвід).

Така ж ситуація і на Україні. Спочатку зараження поширилося через введення наркотиків ін’єкційним шляхом, але на цей період набрав оберти сексуальний шлях передачі ВІЛ. Офіційно відомо про 19 165 людей, що інфікувалися гетеросексуальним шляхом і 62 – гомосексуальним.

 

Декілька років тому в Англії по телебаченню була показана цікава реклама. У цій рекламі показали дівчину після статевого акту з її другом. Вона лежала на спині, і перед її очима наче пройшов фільм, в якому вона побачила свого друга під час статевих відносин з трьома іншими дівчатами, з якими він раніше зустрічався. Вона зрозуміла, що з точки зору небезпеки зараження ВІЛ це для неї теж саме, якби статеві стосунки з цими дівчатами мала вона. Ми називаємо це “ризиком з минулого”. Цей ризик дуже високий, тому що сьогодні у багатьох молодих людей багате сексуальне минуле.

 

(ПЛАКАТ № 9) Цей малюнок називається “ Ризик з минулого ”.

 

Уявіть собі, що хлопець зустрічається з гарною дівчиною, яка привабила його своїм світлим волоссям. Вони зізналися один одному в коханні та хочуть бути разом. Виглядають наші герої повністю здоровими, вони - прекрасна пара. Хлопець говорить своїй коханій, що вона його перша дівчина, з якою він зустрічається. Але ми знаємо, що люди не завжди говорять правду. Насправді, у закоханого було декілька дівчат до неї. У нього «слабкість» до блондинок, і раніше він зустрічався ще з двома іншими, з якими займався сексом. У цих дівчат були інші партнери..і. Якби хтось був заражений якою-небудь венеричною хворобою, то він міг передати її своєму партнеру, а той міг би її передати наступному сексуальному партнеру.

Дівчина блондинка також не розповідає, що декілька місяців тому вона зустрічалась з іншим хлопцем, з яким познайомилась у барі. Вони тоді випили, розслабились, хлопець запросив її до себе додому і переспав з нею. Але у того хлопця також була інша дівчина, з якою він навчався в школі і часто проводив її додому. Вони закохались в один одного, в один вечір його батьки поїхали на дачу і вони залишились в будинку одні: почали цілуватися, ними оволоділо сильне бажання, і все закінчилося у ліжку. Це був перший сексуальний досвід того хлопця. Вони зустрічалися декілька місяців, а потім розійшлися. Після цього, рік назад, він зустрів на дискотеці іншу гарну дівчину, яка привабила його тим, як вона танцювала. Вони зустрічалися декілька тижнів, були сильно закохані, у нього вийшло спокусити її, і декілька разів вони переспали. Ця дівчина раніше зустрічалась з іншим хлопцем, якому одного разу в компанії друзів на вечірці запропонували уколотися. Він не хотів виглядати відсталим від усієї компанії, і тому прийняв наркотик, хоча сам не хотів цього. Вони передавали шприц один одному, і, на жаль, один із цієї компанії був ВІЛ-інфікований; хлопець разом з наркотиком вколов собі і вірус у вену. Він очікував кайфу, але його нудило, тоді він вирішив, що більше ніколи не буде пробувати наркотики. Юнак не знав про своє зараження, адже він не наркоман, але через статевий акт заразив свою дівчину. Ця дівчина в свою чергу заразила хлопця із бару, який інфікував дівчину, з якою зустрічається хлопець, про якого ми розповіли першим. Якщо у них будуть статеві стосунки, йому загрожує зараження.

 


Дата добавления: 2015-05-19 | Просмотры: 940 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)