АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Це не якась казка, а реальність. Таким чином сьогодні найчастіше поширюється вірус ВІЛ, тому що у багатьох молодих людей багате сексуальне минуле

Прочитайте:
  1. IV. Выявление случаев сальмонеллеза среди людей
  2. IV. Лабораторная диагностика псевдотуберкулеза и кишечного иерсиниоза у людей
  3. АГ - один из основных факторов риска сердечно-сосудистых заболеваний. У людей с высоким АД частота возникновения ИБС - в 3-5 раз, а мозговых инсультов - в 7-10 раз чаще.
  4. АДЕНОВІРУСНА ХВОРОБА
  5. Алгоритм по определению степени выздоровления людей, перенесших ангину
  6. Алгоритм по определению степени выздоровления людей, перенесших ангину
  7. Аритмии у пожилых и старых людей .
  8. Аускультация сердца у здоровых людей
  9. Близких или чтимых людей, пожелания им всякого рода неприятностей и несчастий/скабрезных представлений о них.
  10. В ситуации отсутствия денег из-за игры перекладывает решение проблем на других людей.

 

(ПЛАКАТ № 10) “Ризик у майбутнє”.

 

У нашого знайомого в синій сорочці вийшло спокусити свою дівчину блондинку і переспати з нею. Хлопець не знав, що крім задоволення отримав від неї ще й вірус ВІЛ. Їх роман тривав недовго. Одного разу вони серйозно посварилися та розірвали відносини. Через декілька місяців він познайомився із іншою прекрасною і дуже милою дівчинкою. Вони будуть довго зустрічатися і навіть одружаться. І він ще не знає, що заразить свою дружину, а вона під час пологів заразить їх сина. Але через два роки він буде невірний їй і на роботі спокусить веселу дівчину, яка стане на певний час його коханкою. Взагалі-то йому більше подобаються блондинки, але тут він вирішив зробити виключення. Вони проведуть разом лише декілька ночей, але цього буде достатньо, щоб вона заразилась. Пізніше вона почне зустрічатися з колишнім однокласником, який закінчує ВУЗ. Вони зустрічатимуться пару місяців, і вона встигне заразити його, потім їх шляхи розійдуться. Через рік один забезпечений бізнесмен зробить їй пропозицію одружитися, на яку вона відповість згодою. Вони одружаться, і вона заразить свого чоловіка. А її колишній однокласник теж не втрачатиме час. Він познайомиться із дівчиною на пляжі, яка просто “секс-бомба”. Вона притримувалась дуже вільних поглядів і через це у той же день запросила його до себе. Хлопець ненадовго затримався в її житті, але встиг передати їй вірус. Всі ці люди будуть у майбутньому хворіти на СНІД і страждати. І все через те, що хотіли отримати задоволення від сексу, міняли партнерів і не думали про ризик.

 

Чим довше має людина сексуальні зв’язки зі своїм партнером, тим більша небезпека, що вона заразиться. Якщо людина міняє своїх сексуальних партнерів, то у неї дуже великий шанс зустріти когось, хто ВІЛ-інфікований. Вільний секс завжди небезпечний. Кількість заражених людей зростає в геометричній прогресії. Отже, наша схема відображує реальність.

 

Історія із Іркутська: Анатолій дуже симпатичний молодий хлопець, 23 роки. Закінчив училище і служив в елітних військах. Одружився. В його родині народився син. Стільки дівчаток на стороні – чистеньких, гарних. Яка інфекція у них може бути? Він мав декілька дівчаток на “один раз”. Усі вони були грамотні, освідченні, дуже приємні та гарні на вигляд. Коли йому сказали, що у нього ВІЛ, він був приголомшений, сидів мокрий від поту. “Бути цього не може! Я цьому не вірю! Я ж не наркоман і ніколи не пробував наркотик. Що буде тепер з моєю сім’єю? Можливо, я заразив жінку і сина. Як же мені жити далі? Як я скажу їй про це? Чи зрозуміє вона? Чи прийме в сім’ю…”

 

· Чи можливо заразитися ВІЛ, якщо проколювати вуха? – це залежить від того, хто це робить. Якщо ви підете до спеціаліста, який використовує стерильні голки, то це безпечно. Не варто проколювати вуха один одному спільною голкою, наприклад в таборі відпочинку чи на дискотеці…

· При введенні наркотиків ін’єкційним шляхом – звичайно, це небезпечно, коли наркомани використовують спільні шприци та голки. Уже багато наркоманів заразилися від цього і багато вже померли. Коли вони хочуть наркотик, для них усі правила гігієни другорядні. Навіть, якщо вони знають, що небезпечно використовувати спільну голку, вони беруть її у інших, щоб швидше отримати наркотик. Вони думають, що якщо промиють голку, то це безпечно. Але в капілярі голки часто залишаються частинки крові їх друга. Цю кров разом з наркотиком вони вводять прямо у свою вену. Це дуже небезпечний шлях зараження ВІЛ!

Багато людей на Україні стали ВІЛ-інфікованими через введення наркотиків ін’єкційним шляхом. 80% ВІЛ-інфікованих людей заразилися ін'єкційним шляхом.

 

Про наркотики можна було б говорити в окремій лекції, але ми поговоримо трохи зараз. Сьогодні говориться про легкі та важкі наркотики. Іноді люди говорять, що легкі наркотики безпечніші. До легких наркотиків належить маріхуана (травка), макова соломка, розчинники та інше. Є люди, що приймали легкі наркотики час від часу і не ставали наркоманами. Деякі зовсім перестають експериментувати з наркотиками, але більшість людей через деякий проміжок часу переходить від легких наркотиків до важких. Більшість з тих, хто сьогодні залежний починали колись з легких наркотиків.

Кожен наркотик містить у собі речовини, які впливають на мозкові центри. У перший раз людина може відчути сильну насолоду, але при цьому її нервова система частково втрачає свою початкову чутливість. Після декількох перших доз, зазвичай 3 або 4, людині не буде вистачати початкової дози цих наркотиків, щоб задовольнити потребу в початкових відчуттях. Людина починає приймати наркотики усе частіше та частіше, поступово потрапляючи в залежність. Приходить момент і людина пробує більш сильного наркотика, потрапляючи в пастку.

На дошці можна намалювати таку діаграму:


Дата добавления: 2015-05-19 | Просмотры: 976 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)