АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Час прийому наркотиків і розвиток залежності

Прочитайте:
  1. Виберіть етіологічний фактор, обумовлюючий розвиток сальмонельозу.
  2. Витривалість. Розвиток витривалості.
  3. Для якої фармакологічної групи лікарських засобів найбільш характерна така побічна дія, як розвиток толерантності та лікарської залежності?
  4. ІСТОРИЧНІ ВІДОМОСТІ ПРО РОЗВИТОК АКУШЕРСТВА В УКРАЇНІ
  5. Методика контролю прийому пацієнткою АРВ препаратів
  6. Морфологічний розвиток довгастого мозку і моста.
  7. РОЗВИТОК ВЧЕННЯ ПРО ІНФЕКЦІЙНІ ХВОРОБИ
  8. Розвиток дитини з синдромом Дауна
  9. РОЗВИТОК НИЖНЬОЇ І ВЕРХНЬОЇ ЩЕЛЕП
  10. РОЗВИТОК ПЛОДОВОГО ЯЙЦЯ

 

Історія. Саша (17 років) мріє стати військовим. Навчався на «8» і «10» у школі. Розумний і акуратний. Мама його любить. Він з величезною любов’ю та турботою відноситься до неї. На вечірці серед однокласників після вживання пива хлопці запропонували спробувати наркотик. Саші не хотілося показатися слабким і не таким, як його друзі. Спробував, йому не сподобалося, стало нудити, запаморочилося у голові, виблював. Ніякого кайфу, як стверджували його друзі, він не відчув. Вирішив твердо більше ніде і ніколи не брати і не вживати наркотиків. Життя пішло далі, усе своєю чергою, Саша готувався до вступу у військове училище. Мріяв бути, як дід, кадровим офіцером. Почав оформляти документи і проходити комісію. За своє здоров’я не хвилювався, воно у нього завжди було сильним. Аналіз на ВІЛ виявився позитивним. Як про це сказати матері і як пояснити, що він не може вступити до училища? Під загрозою усе його життя.

Багато людей, що стали залежними від наркотиків починали подібним чином. Першу, другу або навіть третю дозу можуть дати безкоштовно. Таким чином наркодилери шукають своїх нових клієнтів. Людина спробує, відчує кайф, почекає деякий час і відчує, що ніякої залежності у неї немає. Ніхто не хоче свідомо стати залежним від наркотиків, саме тому людина спочатку старається контролювати себе. Через якийсь час вона потрапляє на вечірку чи в компанію, де знову пропонують наркотик. Якщо продовжити приймати дозу, другу, то людина почне себе обманювати, що ще незалежна, що усе під її контролем. Усі починаючі наркозалежні стверджують, що можуть з цим покінчити, коли захочуть. Але це самообман, насправді вони прийматимуть наркотик усе частіше і частіше, а через деякий час уже не можна буде повернутися назад. Людина приймає наркотик уже не тому, що їй “подобається”, а тому, що без нього не може жити, без нього погано.

 

Спочатку прийняття наркотику, щоб ловити кайф, підвищити настрій. Але коли потрапляють в залежність, відчувають ломку, тіло вимагає нової дози. Стає дуже погано, болять м’язи і всі думки зводяться тільки до одного запитання: де і за які гроші дістати наркотик? Його вже не приймають, щоб отримати кайф, наркотик лише допомагає підвищити настрій до нормального рівня, який був спочатку, коли не приймали наркотики. Залежні люди мріють про те, щоб можна було себе знову відчувати нормально, як будь-хто з нас. Усе, що з початку наркотик пропонував, врешті-решт забрав і зробив своїм рабом.

 

? Як ви думаєте, скільки відсотків залежних людей повертається знову до нормального життя? Менше 1%!!! В США, де для таких людей найкращі медичні програми, їх максимальна ефективність від 6 до 8%. Від фізичної залежності можливо звільнитися через декілька місяців, і в цей час люди переживають жахливі страждання. Але після цього потрібно звільнитися від психологічної залежності, яка продовжується декілька років. Колишнім наркоманам важко звикнути до нормального життя, тому що вони вже втратили своїх друзів, їх зруйноване здоров’я не дозволяє їм працювати. Вони не знають, як вирішити свої життєві проблеми (раніше вони втікали від них до наркотиків, а тепер їх потрібно вирішувати). Експерименти з наркотиками не варті вашого здоров’я і майбутнього. Я ніколи не пробував наркотики і не шкодую, тому що вони не зроблять життя щаслививішим. Навпаки, наркотики зроблять нещасними рабами, якими б ми ніколи не хотіли стати!!!

 

· При укусах комах – лікарі ще не зафіксували жодного випадку зараження від укусу комара чи інших комах.

· При укусах тварин – ні, тому що у тварин немає вірусу ВІЛ, як ми вже говорили з початку.

· При спілкуванні з ВІЛ-інфікованим – це залежить від способу спілкування.

Як правильно відноситися до людей, які є ВІЛ-інфікованими у нормальному житті? Люди, які доглядають за хворими на СНІД, можуть їх мити, надягати на них одяг, прибирати їх речі, користуватися спільним туалетом, ванною, посудом. з ними спілкуватися. Ці хворі люди відчувають себе дуже самотніми, тому що інші люди часто бояться і необґрунтовано стороняться їх. У спілкуванні з ними, звичайно, потрібно дотримуватися основних правил гігієни: не використовувати одну зубну щітку, бритви, леза, щоб не мати контакту з їхньою кров’ю. Але ці речі небезпечні не тільки у спілкуванні з хворим на СНІД, а також з іншими людьми. можливо хтось із вас у майбутньому буде піклуватися про таких людей (це дуже корисна робота). Якби таких людей не було, то хворі на СНІД помирали б в нелюдських умовах, тому що з часом вони стають зовсім безпорадними. Вони потребують розуміння, а не знехтування.


Дата добавления: 2015-05-19 | Просмотры: 903 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)