АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Виховання дитини з синдромом Дауна. Труднощі та винагороди

Прочитайте:
  1. Алгоритм для диагностики острых лейкозов и разграничения их с миелодиспластическим синдромом. (по Bennett J.M. et al., 1985)
  2. Анатомия верхних дыхательных путей собаки с брахиоцефалическим синдромом. Розовым отмечены места сужения дыхательных путей.
  3. Анатомо – фізіологічні особливості новонародженої дитини. Характеристика та ознаки.
  4. Анатомо-фізіологічні особливості шкіри. Захворювання шкіри в новонародженої дитини
  5. Б. геморрагической лихорадке с почечным синдромом – 2-3 недели,
  6. В чем состоят различия между синдромом отмены, ребаунд-эффектом и рецидивом?
  7. В. геморрагическая лихорадка с почечный синдромом,
  8. В. геморрагической лихорадки с почечным синдромом – бактериологическое исследование крови,
  9. Ведение больного с хроническим болевым синдромом: роль данных анамнеза и объективного осмотра
  10. Ведення новонароджених з наркотичною залежністю та абстинентним синдромом

«Мені дуже прикро, але у вашої дитини синдром Дауна». Коли батьки чують від лікаря таку приголомшливу новину, їхнє життя змінюється назавжди. «Здавалося, мені приснився кошмар і я мушу лише прокинутись»,— пригадує один батько, на ім’я Біктор.

ПРОТЕ у вихованні дітей з синдромом Дауна є й позитивні моменти. «Наше життя можна порівняти до “американських гірок”,— кажуть дві матері, Емілі та Барбара.— То злітаєш на крилах успіху, то різко падаєш від розчарування. Щодня відчуваєш пригнічення через труднощі і водночас радієш досягненням дитини» («Не відкидайте нас. Життя людей з синдромом Дауна» [«Count Us In, Growing Up With Down Syndrome»]).

Що таке синдром Дауна (СД) *? Це невиліковне генетичне порушення. В Україні щороку народжується понад 400 дітей з СД *. У таких дітей здатність вчитися і розмовляти, а також набувати рухові навички — різна. Крім того, вони розвиваються повільніше емоційно й розумово і їм складніше адаптуватися в суспільстві.

Наскільки це порушення впливає на здатність вчитися? Співавтор книжки «Не відкидайте нас» Джейсон, який має СД, каже: «Я не думаю, що це вада. Ми просто не всього можемо навчитися, бо вчимося повільно. Це не настільки погано». Кожна дитина з СД є інша і по-своєму обдарована. Декому вдається стати активним членом суспільства та насолоджуватись повноцінним життям.

На жаль, запобігти СД неможливо — ні до, ні під час вагітності. Ніхто з батьків не винен у цьому розладі. Все ж народження дитини з СД надзвичайно шокує рідних. Що робити батькам, аби допомогти собі та своїй дитині?


Дата добавления: 2015-05-19 | Просмотры: 573 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)