АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Організація психіатричної допомоги дітям

Прочитайте:
  1. Алгоритм надання медичної допомоги дітям з тяжкими формами менінгококемії на першому етапі надання стаціонарної допомоги (ЦРЛ, соматичне відділення)
  2. Апарат місцевої ради і організація його роботи
  3. Джерела і організація постачання підприємств харчування продовольчими товарами та напівфабрикатами, договірні відношення з постачальниками.
  4. Другий стаціонарний етап надання високоспеціалізованої медичної допомоги при менінгококемії (спеціалізований інфекційний стаціонар – міський, обласний)
  5. Лікарські засоби, що призначаються дітям з обережністю
  6. Медичної допомоги дітям у навчальних закладах
  7. Моделювання раціональної організації робочих місць в овочевому цеху, організація технологічного процесу.
  8. Надання медичної допомоги дітям з тяжкими формами менінгококемії на догоспітальному етапі
  9. Надання медичної допомоги хворим на атопічний дерматит
  10. Необхідні дії керівника бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги

Психіатрична допомога дітям будується на тих же основних принципах, що і у дорослих. Однак вона має свою специфіку як у структурі закладів, так і в їх завданнях.

У системі МОЗ України передбачені наступні дитячі психіатричні заклади:

1. Дитячо-підлітковий кабінет при психоневрологічному диспансері або психіатричний кабінет при дитячій поліклініці. У завдання кабінету входить амбулаторне лікування психічно хворих дітей, психогігієнічна і психопрофілактична робота, соціальна допомога дітям та підліткам.

2. Допоміжні заклади дитячого кабінету психоневрологічного диспансеру: денний і нічний стаціонари, логопедичний кабінет, підліткові групи в лікувально-виробничих майстернях.

3. Дитячі відділення психіатричних лікарень або дитячі психіатричні лікарні.

4. Ясла-садки для «нервових» дітей, для дітей з наслідками органічного ураження ЦНС, для дітей з розладами мовлення.

У системі Міністерства освіти організовуються санаторні школи для «нервових» дітей, допоміжні школи і допоміжні школи-інтернати для дітей з розумовою відсталістю, школи для дітей з заїканням і алалією.

У системі Міністерства соціального захисту є будинки інвалідів для дітей з хронічними психічними розладами.

Створення такої системи дитячих закладів дозволяє забезпечити дітей з психоневрологічними захворюваннями всіма формами амбулаторної і стаціонарної допомоги.

До основних облікових форм з питань психіатричної допомоги належать: направлення на госпіталізацію у психіатричну лікарню; заяви в суд про дозвіл на психіатричний огляд громадянина без його згоди чи згоди його законного представника; заяви в суд про госпіталізацію громадянина у психіатричний стаціонар без його згоди або згоди його законного представника; довідка про проходження попереднього (періодичного) психіатричного огляду; акт судово-психіатричної експертизи.

 

Основні міжнародні юридичні та правові документи,що регулюють питання медичної допомоги хворим на психічні розлади:

1. Гавайска декларація Схвалена Генеральною асамблеєю ВПА, Відень, Австрія, 10 червня 1983 р.


Дата добавления: 2015-09-18 | Просмотры: 566 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)