АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Послідовність проведення іхтіопато.юі ічного дослідження

Прочитайте:
  1. A. Визначення рівню пролактину, хоріонічного гонадотропіну
  2. A. УЗД, тонкоголкова біопсія с цитологічним дослідження матеріалу.
  3. I. Створення конструктивної стратегії економічного розвитку, яка би включала реформування власності
  4. I. Створення конструктивної стратегії економічного розвитку, яка би включала реформування власності.
  5. III курсу VI семестру стоматологічного факультету
  6. III курсу VI семестру стоматологічного факультету
  7. III. ОБ'ЄКТИВНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ
  8. IV. Об'єктивне дослідження
  9. VI. Навчальний алгоритм для формування практичних навичок та вмінь дослідження (або обстеження).
  10. Аналіз”. Розділ “Теорія економічного аналізу” для студентів 3

Розтин риби проводять у великій емальованій кюветі, або на широкій дерев’яній чи пластмасовій дошці. При розтині риби рекомендують дотримувались відповідної послідовності:

11. Оглянути зовнішні покриви, плавці га луску риб. Поверхня повинна бути зволожена покрита невеликою кількістю слизу. Луска повинна шільно кріпитися і прилягати до тіла риби. Серед патологічних станів можна відмітити відсутність луски. її настовбурченії я. наявність виразок, крововиливів, а також різних нашарувань. Крім того при зовнішньому огляді можна виявити водянку черевної порожнини або набряк тканин.

12. Оглянути очні яблука риби. В нормі очні яблука розмішені відповідно до анатомічних особливостей кожного виду риби, без пошкоджень, зіниці прозорі. Можна відмітити виплачування або западання очей, крововиливи в очне яблуко, зіниця може бути мутною або з наявністю паразитів.

13. Оглянути зябра риби. В нормі вони будуть червоного чи блідо-рожевого кольору. Серел иатолої ічних станів можна відмітити крововиливи, некроз, новоугворення, блідість зябер.

14. Спочатку роблять перший короткий поперечини розріз попереду від анального отвору. Другий розріз роблять по білій лінії черевия до кута нижньої шелепи ввівши тупий кінець ножиць в отвір першого розрізу. Третій розріз роблять віл анального отвору по реберній лузі до заднього краю зяберної кришки. Четвертим розрізом по задньому краю зяберної кришки відрізають черевну стінку. Після цього черевну стінку знімають і ретельно оглядають порожнину тіла.

Далі обережно виймають усі внутрішні органи, які піддають дослідженню з використанням коми ресорі ю. Видалені внутрішні органи в тому числі і гонади розрізають на невеликі шматочки, розмір яких залежить від розмірукомпресорію і роздавлюють між його скельцями, з послідуючим переглядом на світло або на проекційному трихінелоскопі ГІТ-80 І У РБ 990-24952.001-97. Порожнину тіла протирають марлевою серветкою, одночасно зіскрібаючи парентеральну очеревину.

29. Після дослідження черевної порожнини та внутрішніх органів досліджують м'язову тканину. З цігю метою з тушки знімають луску та шкіру, а саму тушку повністю розрізають у навскісному напрямі на пластинки завтовшки не більше 3-5 мм і проглядають кожен шматочок на сонячному світлі чи нри штучному яскравому освітленні.

30. Кишечник розрізають на шматки завдовжки 15-20 см. Потім маленькими ножицями розрізають вздовж притискуючи ножиці до кишкової стінки зсередини, щоб не пошкодити можливих паразитів.

31. Будь-які виявленні підозрілі включення, паразити і т.д. переносять за допомогою пінцета та препарувальних голок в чашки Нетрі з фізіологічним розчином хлориду нагрію, промивають, переносять на предметні скельця і оглядають під малим збільшенням мікроскопа.


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 570 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)