АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Особливості колекцій

Прочитайте:
  1. Анатомо-топографічні особливості плеври та легень.
  2. Анатомо-фізіологічні особливості системи травлення в дітей
  3. Вікові й статеві особливості енергетичного обміну
  4. ЗАГАЛЬНІ КЛІНІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ХРОМОСОМНИХ ХВОРОБ.
  5. І. Поняття державних видатків, особливості відносин у галузі видатків
  6. Класифікація і особливості фармакодинаміки серцевих глікозидів
  7. Клінічні особливості мієломної хвороби.
  8. Клінічні особливості психотропної дії нейролептиків.
  9. Морфологічні особливості пневмонії в залежності від етіології.
  10. Особливості адсорбції електролітів

 

У своїй творчості Карден дотримується геометричного стилю. Створюється враження, що Карден просто фанатично прив'язаний до кіл, квадратів і спіралей. У той же час він не боїться бути занадто декоративним, використовуючи куті металеві кільця, м'які коміри-пелюстки, штучні квіти й величезні ґудзики. Карден любить одягати свої моделі у витончені широкі пальто, довгі вільні плащі, які нагадують королівські мантії.

Особливу роль у моделях Кардена, звичайно, грають тканини, з них знаменитий метр віддає перевагу трикотажу (джерсі), еластику, шифону й вінілу. Колись критики називали Кардена "бароном шовку" за пристрасть до цього вишуканого матеріалу. Для останньої колекції він знайшов нову оригінальну тканину, що зовні нагадує лакований каучуковий шар. Вона легка, непромокальна й, крім того, переливається всіма кольорами. Карден завжди віддавав перевагу яскравим і чистим кольорам.

Що ж стосується власне одягу, то саме Карден придумав багато форм і конструкції, які в різний час скоряли світ: прямі й звужені донизу сукні-"мішки", спідниці-"барила", спідниці-"тюльпани", жакети-"пузирі", підібрані на стегнах поясом. Завдяки його уяві з'явилися металеві прикраси, схожі на теслярські цвяхи, аплікації, візерунки й прорізні фестони у вигляді чітких зигзагів і двоколірних діагоналей, трикотажні полотна, вироблені "локшиною" або в дусі картонних коробок з-під яєць, тверді вінілові облямівки на подолі й криноліни-"абажури" під сукнями.

"На жаль, у самій моді відбулися необоротні зміни. У часи моєї юності мода носила яскраво виражений характер. Була паризька мода, французька, її завжди можна було відрізнити. Зараз же мода уніфікувалася, і тепер неможливо зрозуміти, який дизайнер - японський, китайський або французький - пропонує вам свої добутки".

Легендарний кутюр'є XX століття вважає, що сучасний одяг зовсім неможливо носити, а модна індустрія сьогодні втратила своє обличчя через надмірний вплив бізнесу й всепоглинаючої вульгарності.

У інтерв'ю, яке метр моди дав журналістам популярного американського видання "Fashion Wire Daily" у своєму кабінеті напроти французького президентського палацу, Карден зізнався, справжня висока мода, яка відрізнялася ексклюзивністю, канула в Лету. Раніше в це поняття вкладалася унікальна праця великих майстрів, які виробляли плаття на спеціальне замовлення, по індивідуальних ескізах і вручну. Тепер навіть сукні hаute couture виробляються фабричним методом, та й часто представлені не в єдиному екземплярі.

"Більше не існує поняття формування справжнього силуету. Раніше були Balenciaga, Chanel, Courreges, Cardin... З усіх цих імен зберіг своє обличчя лише Chanel, ну ще й Dior, але все одно це вже не те. Це спектакль. Чудовий, але спектакль. Ви не можете вийти на вулицю в цих туфлях або капелюхах. Куди в них іти? Якщо ви прийдете на вечерю в такому наряді, то вам будуть необхідні три стільці, щоб уміститися. Сучасні жінки - це офіс-лед, вони працюють за комп'ютером, водять машини. Машини їх стають із кожним роком усе менші й менші, а сукні від Dior усе більші й більші. Це дуже красиво, але це вже не мода - щось інше. Костюми, напевно".

На питання, скороминуща мода чи ні, П'єр Карден відповідає:

"Не потрібно змішувати визначення. Мода минуща, мистецтво вічне. Якщо ваш витвір виражає не тільки дух часу, але й особливості життя, власний спосіб мислення й бачення епохи, виходить, йому призначено вціліти. Музеї переповнені портретами, єдина приваблива риса яких - те, що за допомогою суконь і костюмів вони передають дух минулих епох. Так що мода - це один з елементів вічності в людському часі. Ми розпізнаємо епоху по її відмітних рисах - одяг, зачіска, грим... Усе це частки словника історичної пам'яті".

Незважаючи на солідний вік, знаменитий модельєр і зараз повний нових задумів, які збирається втілити у своїх нових прекрасних колекціях.

"Одяг, що я створюю, - це одяг для ще не існуючого життя, для завтрашнього дня".

 

Майстер моди, який влітку відсвяткував своє 90-річчя, подарував світові масу речей, без яких сьогодні не може обійтись жодна симпатична дівчина і жоден статний чоловік. Чарівне.інфо склало список основних прикмет постійної присутності Кардена у сучасному житті.


Дата добавления: 2015-09-18 | Просмотры: 401 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.017 сек.)