АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Організація діагностичних досліджень

Прочитайте:
  1. II. Організація і склад експертних комісій
  2. II. Організація і склад медико-соціальних експертних комісій
  3. IV етап. Індивідуальне консультування вчителів і батьків за результатами досліджень
  4. IV. Організація навчально-виховного та реабілітаційного процесу
  5. А.4.9. Перелік обов’язкових діагностичних процедур хворим на ЦД 2 типу.
  6. Алгоритми лікувально-діагностичних заходів при гострих порушеннях мозкового кровообігу на госпітальному етапі
  7. Визначення гінекології. Організація гінекологічної допомоги в місті і селі.
  8. Гігієнічна оцінка ступеня важкості і напруженості праці. Наукова організація праці. Заходи боротьби з втомою
  9. Діагностика вагітності, спостереження та організація маршруту вагітної
  10. Для уточнення діагнозу проведіть клін. обстеж. хв. тв., відберіть проби біологічних рідин та вмісту рубця для лаб досліджень та інтерпретуйте отримані показники.

Діагностичні дослідження проводять у комплексі з іншими протиепі-зоотичними заходами. Це дозволяє виявити заражених тварин та попе­редити небезпеку розповсюдження інфекцій. Законодавство з питань ветеринарної медицини передбачає планові та вимушені алергічні, се­рологічні, бактеріологічні, вірусологічні, мікроскопічні, копрологічні і інші діагностичні дослідження. При окремих хворобах їх поєднують з клініч­ним оглядом та термометрією.

Діагностичним дослідженням в господарстві повинна бути піддана вся без винятку худоба, сприйнятлива до даного захворювання. В орга­нізаційному відношенні важливо провести їх у можливо стислі строки.

Обов'язкові поголівні дослідження проводять при бруцельозі, тубе­ркульозі, лейкозі тварин, сапі, парувальній немічі, інфекційній анемії ко­ней, трихомонозі та кампілобактеріозі великої рогатої худоби, трипано­сомозі коней, віслюків, мулів, верблюдів. Вибіркові дослідження прово­дять з метою виявлення зараження гуртів гельмінтами.

Дослідження включають в план протиепізоотичних заходів, об'єм їх визначає начальник районної державної лікарні ветеринарної медицини.

Порядок організації діагностичних досліджень залежить від їх виду та способу. В плані визначають терміни досліджень. По можливості вони не повинні порушувати господарську діяльність. У першу чергу, дослі­дження проводять у неблагополучних пунктах. До початку роботи скла­дають списки всього поголів'я (за інвентарною книгою чи даними сільсь­кої ради) за нижче приведеною формою:


Дата добавления: 2015-10-20 | Просмотры: 462 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)