АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Визначення гінекології. Організація гінекологічної допомоги в місті і селі.

Прочитайте:
  1. II. Організація і склад експертних комісій
  2. II. Організація і склад медико-соціальних експертних комісій
  3. IV рівень надання медичної допомоги (УДСЛ, ІПАГ та інші НДІ)
  4. IV. Організація навчально-виховного та реабілітаційного процесу
  5. А. Визначення рівня аміаку сироватки.
  6. А.3.2.2. Етапи надання медичної допомоги вагітним з артеріальною гіпертензією
  7. Алгоритм визначення дози інсулінопрепаратів на тлі глікемічного профілю
  8. Артеріальний тиск: визначення, нормальні показники АТ згідно з даними ВООЗ.
  9. Біофізичного профілю, доплерометрії, визначення вмісту в сироватці крові гормонів фетоплацентарного
  10. Види та обсяг медичної допомоги

Гінекологія-це наука щовивчає анатомічні особливості та фізіологічні процеси, які відбуваються у статевих органах жінки від дитинства до старості, та захв жіночих статевих органі, що виникають поза вагітністю і пологами

У сільській місцевості організація амбулаторної гінекологічної допомоги має деякі особливості. За організацію цієї допомоги в районі відповідає районний акушер-гінеколог. В організаційних питаннях йому допомагає районна акушерка. На селі жінок обслуговує акушерка лікарської амбу­латорії чи фельдшер, акушерка фельдшерсько-акушерського пункту. Особливої відповідальності вимагає робота акушерки на фельдшерсько-аку­шерському пункті (ФАП), оскільки вона виконує багато функцій, які в районних лікарнях і в міських жіночих консультаціях виконує лікар.Правильна організація гінекологічної допомоги в селі є основою збереження здоров'я жінки. У кожній області, кожному районі, селі організація ургентної допомоги жінкам при гінекологічних захворюваннях має свої особливості, що залежать від площі території, яку обслуговують, відда­леності села від міста, стану доріг. Долікарську допомогу з питань гінекології на селі надають фельдшер та акушерка.Центром надання кваліфікованої гінекологічної допомоги є центральна районна лікарня (ЦРЛ). Там працюють лікарі різних профілів — хірурги, анестезіологи, акушери-гінекологи та інші фахівці. Це дає можливість здійснити будь-який об'єм гінекологічної допомоги як у стаціонарах, так і в жіночих консультаціях ЦРЛ. Лише у деяких випадках, коли в умовах ЦРЛ немає можливості надати повний об'єм допомоги, хворих направляють у гінекологічні відділення обласних лікарень.

У ЦРЛ, як правило, працює декілька акушерів-гінекологів. Один з. них виконує функцію головного районного спеціаліста — керівника і організатора лікувально-профілактичної допомоги вагітним та гінекологічним хворим. Він консультує хворих, при потребі здійснює планові виїзди в усі медичні заклади району, контролює роботу акушерок.Для надання кваліфікованої допомоги у віддалених селах на базі лікарських амбулаторій та дільничних лікарень створюють так звані виїзні жіночі консультації, які працюють за певним графіком. Досвід показує, що для. надання необхідної допомоги достатньо 2-х виїздів на місяць. Під час таких виїздів медичні працівники безпосередньо на місці надають кваліфіковану діагностичну та лікувальну допомогу як вагітним, так і гінекологічним хворим, відбирають контингент хворих для поглибленого обстеження та лікування. Специфіка роботи акушера-гінеколога в сільській місцевості вимагає постійного вдосконалення кваліфікації. З цією метою проводять обласні науково-практичні конференції, періодичні курси.

ВАРІАНТ 10

Діагноз: Вагітність 1-ша доношена, роди 1-ші термінові, 2-й період полгів, тазове передлежання. Надаємо допомогу за Цовяновим при чисто сідничному передлежанні.


Дата добавления: 2015-11-02 | Просмотры: 669 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)