АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Види мазків. Взяти виділення з піхви на ступінь її частоти та цитологічне дослідження.

Прочитайте:
  1. A.Відношення частоти пульсу до систолічного тиску
  2. D. Напрацювання блокуючих антитіл та зменшення виділення медіаторів
  3. E. - Порушення слиновиділення.
  4. E. - Порушення слиновиділення.
  5. II. Взятие испражнений на бактериологическое обследование при ОКИ.
  6. II. Взятие мазка из носа
  7. IV ступінь – справжня кон’югата менше 6,5см
  8. А) Загальне об’єктивне дослідження.
  9. А. Рентгенівські методи дослідження.
  10. АЛГОРИТМ ВЗЯТИЯ МАЗКОВ НА БАКТЕРИОЛОГИЧЕСКОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ И ЧУВСТВИТЕЛЬНОСТЬ К АНТИБИОТИКАМ.

Взяти виділення з піхви на ступінь частоти:

- гінекологічним пінцетом, шпателем, жолобоподібним зондом, чи ложечкою Фолькмана, взяти частину виділення з заднього склепіння піхви і штрихоподібними рухами нанести на предметне скельце. Вийняти дзеркальце із піхви, написати направлення в лабораторію.

Цитологічне дослідження:

Для одержання мазка необхідно простежити, щоб на час його взяття у пацієнтки не було менструації, протягом 24 годин до маніпуляції вона не мала статевої близькості. Необхідно приготувати чітко помічене скельце, дерев'яний шпатель, щіточку для взяття матеріалу з цервікального каналу та фіксатор. Рекомендують застосовувати саме щіточку, а не інші пристрої для забору ендоцервікального матеріалу, оскільки щіточка дає змогу найефективніше перенести клітинний матеріал на скельце. Сполосніть ваґінальне дзеркало теплою водою, проте не змащуйте його перед введенням. Знайдіть зону переходу плоского епітелію у циліндричний.Спосіб взяття мазка викликає суперечності: щіточкою частіше, ніж шпателем, можна травмувати шийку матки, проте її застосування підвищує відсоток отримання ендоцервікальних клітин. Введіть щіточку, поверніть її не більше, ніж на 360 градусів та розмажте матеріал на одній частині скельця. Далі проведіть шпателем навколо перехідної зони, застосовуючи незначне натискання, та нанесіть мазок на вільну ділянку скельця.

 

Білет № 15

1. задача: повторнородяща, загально рівномірно звужений таз - 1ступінь, доношена, другий період, термінові роди.

1. Післяпологовий період (ранній, пізній), зміни що відбуваються в організмі жінки. Туалет породіль, догляд за молочними залозами.

Перші 2 години після народження посліду виділяють окремо й називають ранній післяпологовим періодом. В цей період відбувається процеси адаптації жінки до нових умов, жінка відчуває втому,в цей час і виникають ускладнення – кровотечі,тому перші 2 години породілля проводить у пологовій залі. Після закінчення третього періоду пологів та проведення первинного туалету новонародженого проводять ретельний огляд пологових шляхів: промежини,статевих губ,ділянки клітора. Якщо виявлені тріщини, розриви-її негайно зашивають. Для контролю крововтрати під таз породіллі підкладають лоток, через 2 години кров з лотка зливають у градуйований посуд, загальна кількість крововтрати не повинна перевищувати 250 мл. лікар стежить за породіллею.

Туалет породіллі:

Під таз породіллі підкладають зігріте індивідуальне судно,пропонують жінці помитися. Медична сестра заповнює кухоль есмарха розчином(калію перманганату, ромашки, фурациліну)обмиває зовнішні статеві органи в напрямку з гори до низу,використовують стерильний ватний тампон та корнцангу, після туалету зовнішні статеві органи висушують,і для вбирання лохій використовують стерильну підкладну пелюшку, якщо при огляді виявлений набряк статевих органів накладають міхур з льодом.

Догляд за молочними залозами:

Один раз добу слід прийняти теплий душ, поміняти чисту білизну, перші три дні залежно від стану жінка може годувати лежачи, потім краще годувати сидячи,після кожного годування слід зцідити молочну залозу, не травмуючи її(залишити залишки молока на соску щоб воно висохло на повітрі, тоді утвориться кірка і вона буде перешкодою для потрапляння інфекції),обмити сосок і навколо соскову ділянку кипяченою водою, висушити її.

2.Запущене поперечне положення плода. Причини, діагностика,тактика фельдшера, профілактика.

Небезпека при поперечному положенню полода полягає в тому, що немає поділу вод на передні і задні, тому при перших переймах відбувається вилиття вод, матка щільно охоплює плід, формується запущене поперечне положення, основною ознакою якого є повна нерухомість плода. З’являються ознаки розриву матки.

Причини:

- знижений тонус м’язів передньої черевної стінки та матки.

- багатоводдя,

- багатоплідна вагітність.

- передлежання плаценти.

- вузький таз.

- аномалії розвитку матки.

Діагностика:

- огляд вагітної, акушерське дослідження, ультразвукове дослідження, вагінальне дослідження(прийом Леопольда).

Тактика:госпіталізація, коригувальна гімнастика. Якщо шляхом коригуючої гімнастики змінити положення не вдалось, можна застосувати зовнішній поворот плода на голівку, здійснюється на терміні 32-36 тижнів, в стаціонарі.


Дата добавления: 2015-11-02 | Просмотры: 696 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.006 сек.)