АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Властивостi збудливих тканин.

Прочитайте:
  1. Білет 29 ЗАГАЛЬНІ ЗАХВОРЮВАННЯ ПРЯМОЇ КИШКИ І НАВКОЛО ПРЯМОКИШКОВИХ ТКАНИН.КЛІНІКА. ДІАГНОСТИКА. ЛІКУВАННЯ.ГЕМОРОЙ.ОСОБЛИВОСТІ ДОГЛЯДУ ЗА ПРКТОЛОГІЧНИМИ ХВОРИМИ
  2. Види ран за характером ушкодження тканин.
  3. Властивості збудливих тканин.
  4. Загальна фізіологія збудливих тканин
  5. Загибель клітин та тканин.
  6. Мета: розширити пологові шляхи і запобігти розриву м’яких тканин.
  7. Метод заснований на введенні в організм з лікувальною і профілактичною метою препаратів, спеціально готуються шляхом консервування тваринних або рослинних тканин.
  8. М’яких тканин. Перша медична допомога при ударах.
  9. Провідникове знеболення верхньої та нижньої щелепи і прилеглих м’яких тканин. Фізіотерапія ускладнень, пов’язаних із знеболенням

4 властивості: збудливість, провідність, рефрактерність, лабільність. Для м'язової тканини характерна також скоротливість.

Збудливість - здатність тканини відповідати на подразнення зміною ряду своїх властивостей. Показник збудливості – поріг подразнення. Це мінімальне за силою подразнення, здатне викликати видиму відповідну реакцію тканини.

Провіднiсть - здатність тканини проводити збудження по всій своїй довжині. Показник провідності - швидкість проведення збудження.

Рефрактернiсть - здатність тканини втрачати чи знижувати збудливість в процесі порушення. При цьому в ході відповідної реакції тканин перестає сприймати подразник.

Лабільнiсть - здатність тканини генерувати певне число хвиль збудження в одиницю часу в точній відповідності з ритмом завданого подразнення. Лабільність визначається тривалістю рефрактерного періоду (чим коротше рефрактерний період, тим більше лабільність).

Скорочення - здатність м'язiв відповідати скороченням на подразнення.

Подразник - фактор, здатний викликати відповідну реакцію збудливих тканин. В умовах фізіологічного експерименту в якості подразника найчастіше використовують електричний струм. Хронаксія - найменший проміжок часу, протягом якого струм силою в 2 реобази (порогова сила подразника для електричного струму) викликає в тканинi збудження.


Дата добавления: 2015-10-20 | Просмотры: 692 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)