АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Властивості збудливих тканин.

Прочитайте:
  1. Білет 29 ЗАГАЛЬНІ ЗАХВОРЮВАННЯ ПРЯМОЇ КИШКИ І НАВКОЛО ПРЯМОКИШКОВИХ ТКАНИН.КЛІНІКА. ДІАГНОСТИКА. ЛІКУВАННЯ.ГЕМОРОЙ.ОСОБЛИВОСТІ ДОГЛЯДУ ЗА ПРКТОЛОГІЧНИМИ ХВОРИМИ
  2. Будова серця. Властивості серцевого м'яза
  3. Види ран за характером ушкодження тканин.
  4. Властивостi збудливих тканин.
  5. Властивості аерозолів
  6. Властивості АНС.
  7. Властивості водо- і жиророзчинних вітамінів
  8. Властивості гормонів та їх основні впливи. Механізм дії гормонів на клітини організму.
  9. Властивості нервової системи

 

4 властивості:

збудливість,

провідність,

рефрактерность,

лабільність.

Для м'язової тканини характерна також скоротність.

 

Збудливість – здатність тканини відповідати на подразнення зміною ряду своїх властивостей. Показник збудливості – порігподразнення. Це мінімальне по силіподразнення, здатне викликати видиму у реакцію відповідь тканини.

Провідність – здатність тканини проводити збудження по всій своїй довжині.

Показник провідності – швидкість проведення збудження.

Рефрактерність – здатність тканини втрачати або знижувати збудливість в процесі збудження. При цьому в ході у відповідь реакції тканина перестає сприймати подразник.

 

Лабільність – здатність тканини генерувати певне число хвиль збудження в одиницю часу в точній відповідності з ритмом роздратування, що наноситься. Лабільність визначається тривалістю рефрактерного періоду (чим коротше рефрактерний період, тим більше лабільність).

Скоротливість – здатність м'яза відповідати скороченням на подразнення.

Подразник – чинник, здатний викликати у відповідь реакцію збудливих тканин. В умовах фізіологічного експерименту як подразник найчастіше використовують електричний струм. Хронаксія – найменший проміжок часу, протягом якого струм силоміць в 2 реобази (порогова сила подразника для електричного струму) викликає в тканині збудження.

 


Дата добавления: 2015-10-19 | Просмотры: 595 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)