АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Активна терапія поєднується з профілактичною, особливо при груповому лікуванні.

Прочитайте:
  1. A. Інгаляції з муколітиками, антигістамінні, преднізолон довенно, оксигенотерапія
  2. III. ПСИХОЛОГIЧНI ОСОБЛИВОСТI ПОВЕДIНКИ ОСОБИ (темперамент, характер).
  3. VI. Медикаментозна терапія
  4. А) Індивідуальна арт-терапія
  5. Активна детоксикація організму
  6. АКТИВНАЯ И НЕАКТИВНАЯ ФАЗЫ ЦИРРОЗА ПЕЧЕНИ
  7. АКТИВНАЯ И ПОДДЕРЖИВАЮЩАЯ ТЕРАПИЯ
  8. Активная иммунизация
  9. Активная пассивность

 

У патогенезі незаразних хвороб в різному ступені і тривалості встановлений період функціональних відхилень від нормального стану, хоча клінічні ознаки в цей час виявити ще не вдається.

Цей період умовно називають передклінічним або преморбідним станом (в інфекційній патології подібне стан називається інкубаційним періодом).

Активну терапію здійснюють при багатьох хворобах обміну речовин. При цьому до настання клінічних ознак визначають рівень в крові вітамінів, мінеральних речовин або їх співвідношення, ферментів, гормонів, резервну лужність, вміст кетонових тіл, сечовини, холестерину.

Наприклад, предклінічну стадію рахіту молодняка можна виявити шляхом рентгенофотометріі кісток або на підставі підвищення в крові активності лужної фосфатази.

При різкому підвищенні в крові кількості глюкози можна встановити у м'ясоїдних початкові форми діабету. Доклінічні стадії уражень міокарда діагностують шляхом електрокардіографії.

Принцип економічної доцільності

Виходить з того, що в кінцевому рахунку лікування хворих сільськогосподарських тварин повинно бути економічно виправдане.

 

На відміну від медичної терапії і в окремих випадках при лікуванні собак, кішок і декоративних птахів, коли основним є гуманний принцип, при лікуванні сільськогосподарських тварин завжди переважає економічний розрахунок.

Визначити в кожному конкретному випадку доцільність терапії, тобто лікувати тварину або відразу після встановлення діагнозу вибракувати, вирішує ветеринарний фахівець на основі економічного розрахунку відповідно до розроблених та затверджених настановами та рекомендаціями.

Практика показує, що лікування хворих внутрішніми незаразними хворобами в початковій стадії, при гострому перебігу майже завжди економічно виправдано.

У ряді випадків, наприклад при прогресуючій гнійно-некротичної пневмонії, травматичному перикардиті, цирозі печінки, емфіземи легенів та інших хворобах з явно вираженими незворотними змінами в органах, комісійна вирішується питання про вибракування: на забій направляють після встановлення діагнозу або після курсу лікування.

У ряді випадків, наприклад при прогресуючій гнійно-некротичної пневмонії, травматичному перикардиті, цирозі печінки, емфіземи легенів та інших хворобах з явно вираженими незворотними змінами в органах, комісійно вирішується питання про вибракування: на забій направляють після встановлення діагнозу або після курсу лікування.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 525 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)