АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Метод, спрямований на заповнення відсутніх інгредієнтів в організмі для його нормального функціонування.

Прочитайте:
  1. D.Не вбиває, не гнітить збудників хвороби в організмі
  2. Взаємозв’язок нервової і гуморальної регуляції в організмі людини. Поняття про стрес та фактори, які його спричиняють.
  3. Витамины – группа органических соединений с низким молекулярным весом, необходимые в малых количествах для поддержания нормального клеточного метаболизма и трансформации энергии.
  4. Вікові зміни величини акомодації нормального ока
  5. Гигиена как основная профилактическая дисциплина, ее определение, цель. метод, предмет и объект. Вклад отечественных ученых в развитие гигиенической науки.
  6. Дезінфекція – це комплекс заходів, спрямованих на знищення патогенних та умовно-патогенних для людини мікроорганізмів.
  7. Диагностический метод, основанный на регистрации изменения импеданса тканей в процессе сердечной деятельности, называют реографией (импеданс-плетизмография).
  8. Диспергационные методы получения нанодисперсных систем (ультразвуковой метод, пептизация).
  9. Енергетичний обмін у живих організмів, його біологічне значення.
  10. Завдання № 1. Створити хронологічну таблицю змін розвитку статевих залоз, їх основних гормонів та статевих ознак у жіночому організмі.

 

До замінної терапії відносять:

 

вітамінотерапію

мінералотерапію

ферментотерапію

гормонотерапію

переливання крові

 

В якості замісної терапії широко застосовують вітамінні й мінеральні засоби та препарати, особливо для групової профілактики і терапії в спеціалізованих і промислових комплексах.

Лікування вітамінами (вітамінотерапія) проводиться при недостатності їх в організмі для чого використовують дієтичні корми, що містять у великій кількості вітаміни у природному вигляді, а при нестачі вітамінів у Кармен застосовують вітамінні препарати.

Найбільш доцільно з економічної точки зору використовувати вітаміни у вигляді преміксів або добавок до комбікормів; при цьому необхідні кошти, стабілізуючі вітаміни (наприклад, дилудину - стабілізатор вітаміну А).

Вітамінні препарати - як моновітаміни, так і полівітаміни - використовують з урахуванням стану тварин, у тому числі і для індивідуального лікування. Найбільш широко з профілактичною метою вітаміни застосовують у птахівництві та при вирощуванні молодняку сільськогосподарських тварин.

Мінеральні компоненти в якості групової профілактичної терапії використовують з урахуванням забезпеченості тварин макро - і мікроелементами. Особливе значення в цьому відношенні мають біогеохімічні провінції з недостатністю макро - і мікроелементів у ґрунті, кормах, питній воді.

В якості засобів замісної терапії при мінеральної недостатності найбільш часто застосовують премікси або кормові добавки у вигляді солей мінеральних речовин: крейда, хлорид натрію, фосфорно-кальцієві сполуки, залізо, йод, кобальт, мідь, цинк, марганець та ін.

Для індивідуального лікування із засобів замісної терапії рекомендуються переливання гомогенної крові, парентеральне введення ізотонічних рідин (фізіологічний розчин, розчин Рінгера та ін.), Дача всередину соляної кислоти або натурального шлункового соку при гіпоацидному гастриті, гормональна терапія (наприклад, інсулін за цукрового діабету, гормони щитовидної залози за зобної хвороби, преднізолон або кортизон за недостатності кори надниркових залоз, гормони гіпофізу за кетозу).

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 455 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)