АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

I. Дайте англійські еквіваленти з таких варіантів тексту.

Прочитайте:
  1. I. Дайте англійські еквіваленти з наступних з тексту.
  2. I. Дайте англійські еквіваленти з наступних з тексту.
  3. V. Дайте такі тези англійською мовою.
  4. Бактерии лишенные клеточной стенки, но обладающие жизнеспособностью и патогенностью называют L-формами. Назовите причину образования таких бактерий?
  5. Бен достаточно проницателен. Он сразу разглядел, что за женщина Сэм. Они с друзьями называют таких «кукольное личико, кукольные мозги».
  6. Боб: Когда у вас появится идея о том, что же в вас сопротивляется, дайте мне знать.
  7. Дайте визначення анатомії як науки, її значення для фахівця з фізичної культури та здоров’я людини.
  8. Дайте визначення аносмії, поясніть, в результаті чого вона може виникнути. Яким чином нюх впливає на статеву поведінку ссавців?
  9. Дайте визначення другому закону Менделя - закону розщеплення. Наведіть приклади домінантного і рецесивного типу успадкування - хвороба Геттінгтона і фенілкетонурія.

Вітаміни

Вітаміни та мінерали є життєво важливою частиною здорової дієти. Якщо людина їсть різноманітну їжу, вірогідність розвитку дефіциту цих речовин дуже мала. Тим не менше, люди, які слідують обмежувальних дієт не можуть отримати достатньо зокрема вітаміну або мінералу. Наприклад, строгі вегетаріанці, може стати дефіцит вітаміну B] 3, які доступні тільки в продуктах тваринного походження. З іншого боку, споживання великої кількості (мегадозами) вітамінно-мінеральні добавки, без медичного контролю, можуть мати шкідливих (токсичних) ефекти.

Вітаміни необхідні мікроелементів, необхідних організму в невеликих кількостях для забезпечення нормального функціонування обміну речовин. Вони зазвичай не можуть бути синтезовані в організмі, але зустрічаються в природі в певних продуктів. Вони не дають енергії і використовуються в якості будівельних одиниць для клітинної структури.

Вітаміни є жиророзчинні - А, D, Е і К - або водорозчинним - вітаміни В і вітамін С. У вітаміни включають вітаміни Bj (тіамін), В2 (рибофлавін) і В6 (піридоксин), пантотенова кислоти, ніацину, біотину, фолієвої кислоти (фолієва кислота), вітамін В] 2 (кобаламін). Рекомендованої денної норми (RDA) - кількість середньому людина потребує кожен день, щоб залишатися здоровим - була визначена для кожного вітаміну. Людина, яка споживає занадто мало або занадто багато певних вітамінів може розвинутися харчування розлади. Відсутність конкретних вітамінів призводить до відмінних станах, таких як дефіцит авітамінозу, рахіту, цинги, і ксерофтальмія, або умови без певних симптомів.

Вітаміни широко поширений і, як правило, потрапляє в якості компонентів різних харчових речовин. Свіжі фрукти, овочі, цільні зерна, яйця і печінку багаті дієтичним джерелам вітамінів. Стандартизовані, частково очищеної концентрати та ізольовані вітаміни можна отримати у комерційних цілях з цілого тваринного, мікробного і рослинного походження, проте, хімічний синтез є більш реальним для багатьох вітамінів. Вітаміни отримують із природних джерел і тих, хто готовий синтетично відрізняються біохімічно, поживно, і в терапевтичних цілях.

При прийомі в добових дозах, які більш ніж в 10 разів рекомендованої денної норми, вітаміни А і D є токсичними, але вітаміни Е і К (філлохинон) такими не є. Нікотинова кислота, вітамін B6 і вітамін С є токсичними при прийомі у високих дозах, але інші водорозчинні вітаміни не є. -

Тільки два жиророзчинних вітамінів (А і Е) зберігаються в організмі будь-якого ступеня. Вітаміни D і К зберігаються в невеликих кількостях. По відношенню до вимог, вітамін С зберігається в самих маленьких кількостях, і вітамін В12 зберігається в найбільших сум, які потребують близько 7 років вичерпати резерви організму з 2 або 3 мг.

Ризик для здоров'я, пов'язаних з щоденним прийомом непотрібні вітаміни, безумовно, менше, ніж з більш ніж вживання калорійної їжі, але лікарі, фармацевти та інші фахівці охорони здоров'я повинні бути готові до необхідності більш докладної діагностичної оцінки, якщо фактичний дефіцит підозрюється.

I. Дайте англійські еквіваленти з таких варіантів тексту.

Fat-soluble and water soluble vitamins, minerals, various foods, nutritional deficiency, vegan, support the normal functioning of metabolism, cell structure, leafy vegetables, whole grains, partially purified concentrates, chemical synthesis, deplete stocks of the organism.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 448 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)