АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Дайте визначення анатомії як науки, її значення для фахівця з фізичної культури та здоров’я людини.

Прочитайте:
  1. А.3.3.4. Призначення статинів
  2. Артеріальний тиск: визначення, нормальні показники АТ згідно з даними ВООЗ.
  3. Білки плазми крові, їх функціональне значення ШОЕ.
  4. Біологічне значення гарячки
  5. Біологічне значення залоз внутрішньої секреції
  6. Біологічне значення нервової системи
  7. Будова клітини людини.1
  8. Будова нервового волокна, нерва, значення міелізації. Роль синапсів, медіаторів у проведенні збудження
  9. Введення інсуліну у флакон з розчином глюкози за призначенням лікаря
  10. Взаємозв’язок нервової і гуморальної регуляції в організмі людини. Поняття про стрес та фактори, які його спричиняють.

Анатомія людини – це наука, яка вивчає будову й закономірності розвитку людського тіла у зв’язку з його функціями і впливом зовнішнього середовища у філогенезі. Вона є однією з основних біологічних дисциплін, що сприяють підвищенню природничо - наукових знань..

Анатомія належить до морфологічних наук (морфо - форма, логос – наука), гр. аnatemno – розчленяти). Задачі анатомії: 1- опис форми і структури тіла і його частин на різних рівнях (макроскопічному, мікроскопічному, клітинному, молекулярному). 2 - вивчення розвитку органів за дії різних чинників;

Пріоритет анатомії визначається тим, що анатомія є фундаментом для біологічної освіти. Виділяють еволюційну, описову, нормальну, патологічну, топографічну, спортивну анатомію.

Анатомія – це біологічна наука, яка вивчає форму, будову тіла людини, які зумовлені функцією і морфо - функціональними змінами, що відбуваються в часі (історичний процес, індивідуальний розвиток) і в просторі (в різних регіонах земної кулі) та під впливом різних чинників (клімато - географічних, екологічних, соціальних, генетичних, функціональних).

Педагогам – викладачам фізичної культури знання з анатомії людини необхідні не тільки для викладання її в школі, а й для контролю за правильним фізичним розвитком школярів, для обгрунтування правил особистої та професійної гігієни, а також для вміння надати першу медичну допомогу.

Основні завдання, що постануть перед вчителями фізичної культури в школі: а) глибоко вивчати організм людини і фактори, які впливають на нього з метою створення відповідних умов для фізичного та розумового розвитку і праці людини; б) приділяти значну увагу фізичному розвитку дітей і молоді взагалі, а також трудовому вихованню школярів.

Вчителям особливо важливо знати про вплив зовнішнього середовища на адаптацію різних органів, про досягнення ергономіки (наука про людину та її діяльність в умовах виробництва).

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 695 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)