АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Перша медична допомога при травмах різних відділів хребта та спинного мозку.

Прочитайте:
  1. D.Струс головного мозку.
  2. E. - Бічний ріг сірої речовини спинного мозку на рівні СVIII – ThI.
  3. E. - Зарощення водопроводу головного мозку.
  4. E. - Кутова закрутка тім’яної частки великого мозку.
  5. I. ОПИСАНИЕ АРТЕРИЙ ТВЕРДОЙ МОЗГОВОЙ ОБОЛОЧКИ СПИННОГО МОЗГА
  6. II. СОСУДИСТЫЙ ФАКТОР ПРИ ЗАБОЛЕВАНИЯХ ПОЗВОНОЧНИКА, ОБОЛОЧЕК И СПИННОГО МОЗГА
  7. IV.Медична допомога
  8. S.34. Травма нервів поперекового відділу спинного мозку та нервів в області живота, нижньої частини спини і тазу
  9. VII. БОЕВЫЕ ПОВРЕЖДЕНИЯ ПОЗВОНОЧНИКА И СПИННОГО МОЗГА
  10. А) перша фаза

Травми хребта зустрічаються рідко, але потенційно небезпечні важкими наслідками. Важлива річ з травмами спини - завжди правильно визначати, чи не був пошкоджений хребет і якщо можливо, що був - надати правильну допомогу щоб запобігти погіршення стану. Ця тема описує анатомію хребта, механізми, пов'язані з травмами спини, коли підозрювати їх наявність і як поводитися з ними в передгоспітальний період.

Типи травм хребта

Найпростіший шлях уявити травми хребта це розглядати спинний хребет як набір цегли, одина поверх іншої з прошарками з м'яких дисків. У середині кожної цеглини і диска проходить крізний отвір, через який проходить спинний мозок. Диски, будучи м'якими, дозволяють хребту бути гнучким, оскільки вони можуть згинатися вперед (згинання) і назад (розширення) і з боків (бічна гнучкість) як і крутитися з одного боку в інший (обертання). Цегла також розрізняється по міцності - шийні хребці маленькі і досить тонкі - по цьому менша сила потрібна, щоб зламати їх. Поперекові кістки, які повинні витримувати велику частину ваги тіла, великі і міцні і потрібна велика сила, щоб пошкодити їх. Грудні знаходяться у середині - чим нижче, тим вони міцніше.

Два основні механізми отримання травми:Згинання/надзвичайне розтягування - коли голова нахиляється вперед і потім відкидається назад,Стиснення - коли кістки тиснуть одна на одну.

У таких травмах прямі сили стиснення буквально роздавлюють кістки, в результаті вони зменшуються у висоту.

Симптоми і ознаки травми хребта

Важливо пам'ятати, що травма хребта не повинна виключатися, якщо потерпілий може рухати кінцівками або відчувати ними. Якщо травма відбулася від великої ударної сили, необхідно підозрювати гірше і поводитися з потерпілим необхідно, неначе у нього пошкоджений хребет. Нижче приведені звичайні скарги хребта, що одержав травму.

Біль у області шиї і нижче. Пам'ятай, що біль в хребті може перегукуватися хворобливішою травмою у іншому місці.

Втрата функцій (Наприклад, не може рухати ногами)

Втрата або зміна відчуттів, де-небудь в тілі (наприклад, поколювання)

У пацієнта без свідомості можуть бути наступні симптоми:Ознаки шоку хребта (повільний пульс і низький тиск),Загальна млявість всіх кінцівок,Випрямленность кінцівок,Втрата контролю над кало і сечовиділенням,Перша медична допомога при травмах хребта

Кращий спосіб вивчити першу медичну допомогу при будь-яких травмах - пройти курс надання першої медичної допомоги в твоєму регіоні. Нижчеприведені рекомендації не можуть замінити такі курси і просто дають короткий огляд можливих дій у разі травм хребта:

Безпека - найголовніша рекомендація - у будь-якому випадку завжди думай про свою безпеку - не пригай з висоти, травмувавши себе, ти просто збільшиш кількість нещасних випадків!

Проявіть увагу - Ідеально підтримати шийний відділ. Не дозволь людині задихнутися.

Утримуй пацієнта у спокої - Будь-яким Способом, утримуй хребет наскільки можливо нерухомим - не рухай або не дозволяй потерпілому рухатися інакше він може померти або одержати сильнішу травму. Шия повинна утримуватися абсолютно нерухомою і кращий спосіб зробити це - попросити кого-небудь утримувати голову з обох боків, як на показано на малюнку, будь-хто може зробити це!

Після прибуття професіоналів, потерпілий буде поміщений в жорстку підтримку шиї і дуже дбайливо перенесений і зафіксований безрухомо за допомогою спеціальної техніки (див. нижче).


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 766 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)