АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Рентгенологічне контрастне дослідження шлунка № 2

Прочитайте:
  1. III етап. Дослідження причин труднощів адаптації в дітей «контрольної групи»
  2. Real-time PCR (ПРЛ у реальному часі) та її застосування у вірусологічних дослідженнях.
  3. А) Загальне об’єктивне дослідження.
  4. А. Дослідження учнів
  5. А. Рентгенівські методи дослідження.
  6. Алгоритм забору крові на дослідження методом ІФА
  7. Алгоритм променевого дослідження при деяких захворюваннях серця.
  8. Алгоритм променевого дослідження при ішемічній хворобі серця.
  9. Алгоритм променевого дослідження при трикутній формі серця
  10. АНТРОПОМЕТРИЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ

Рентгенологічне контрастне дослідження шлунка № 1

 

 

П.І.П. пацієнта: вік:

 

Акт ковтання не порушений. Стравохід не зміщений, вільно прохідний, стінки еластичні, кардія функціонує достатньо. Натще шлунок пустий.

Шлунок та його газовий міхур розташований типово, звичайної форми та розмірів. При тугому виповненні стінки шлунка рівні, чіткі по малій кривизні та фестончасті по великій кривизні, складки не потовщені. В антральному відділі шлунка складки розташовані поздовжньо. Рельєф слизової оболонки шлунка не змінений, слизова не набрякла. Перистальтика симетрична, хвилями середньої глибини. Тонус та евакуація не порушені.

Пілоричний відділ прохідний, затримання евакуації немає.

Цибулина дванадцятипалої кишки звичайного положення, форми, розмірів, не деформована, слизова не набрякла. Дуоденогастральний рефлюкс відсутній.

 

Заключення:

 

Заняття № 4

 

Еталон відповіді

 

Рентгенологічне контрастне дослідження шлунка № 1

 

Заключення: при проведенні рентгенологічного контрастного дослідження стравоходу, шлунка та дванадцятипалої кишки змінення морфологічних особливостей (положення, форми, рельєфу слизової оболонки,товщини стінок) та функціональних розладів (порушення тонусу, перистальтики, моторно- евакуаторної функції, діяльності кардії, воротаря) не виявлено.

 

 

Заняття № 4

 

Рентгенологічне контрастне дослідження шлунка № 2

 

 

П.І.П. пацієнта: вік:

 

Акт ковтання не порушений. Стравохід вільно прохідний до наддіафрагмального сегменту (рівень Th11), далі пасаж контрасту значно утруднений, стравохід стійко циркулярно звужений до 3мм, стінки ригідні, контури їх нерівні, нечіткі складки слизової оболонки зруйновані.

У кардіальному відділі складки слизової зведені. В субкардії шлунку визначається горбистий дефект наповнення, загальною протяжністю біля 8см. Газовий міхур нерівномірно затемнений. Шлунок з перегином назад, у формі "каскадного". Тіло шлунку дещо звужене, мала кривизна укорочена. Евакуація не порушена.

Цибулина і петля дванадцятипалої кишки - без особливостей.

 

Заключення:

 

 

Заняття № 4

 

Еталон відповіді

 

Рентгенологічне контрастне дослідження шлунка № 2

При проведенні рентгенологічного контрастного дослідження стравоходу та шлунка виявлене стійке циркулярне звуження до 3 мм, ригідність стінки, нерівність, нечіткі контурів стравоходу та горбистий дефект наповнення в субкардії шлунку свідчить про наявність злоякісного новоутворення кардіального відділу шлунку з поширенням на стравохід. З метою верифікації діагнозу необхідно провести езофагогастроскопію з біопсією.

Заключення: в даному випадку рентгенологічні ознаки злоякісного новоутворення кардіального відділу шлунку з поширенням на стравохід.

 

Заняття № 4

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 280 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)