АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Рентгенологічне контрастне дослідження шлунка № 4

Прочитайте:
  1. III етап. Дослідження причин труднощів адаптації в дітей «контрольної групи»
  2. Real-time PCR (ПРЛ у реальному часі) та її застосування у вірусологічних дослідженнях.
  3. А) Загальне об’єктивне дослідження.
  4. А. Дослідження учнів
  5. А. Рентгенівські методи дослідження.
  6. Алгоритм забору крові на дослідження методом ІФА
  7. Алгоритм променевого дослідження при деяких захворюваннях серця.
  8. Алгоритм променевого дослідження при ішемічній хворобі серця.
  9. Алгоритм променевого дослідження при трикутній формі серця
  10. АНТРОПОМЕТРИЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ

 

 

П.І.П. пацієнта: вік:

 

Акт ковтання не порушений. Стравохід вільно прохідний, стінки еластичні. Кардія функціонує недостатньо, реєструється зворотне надходження контрасту в стравохід із шлунка (особливо у вертикальному положенні та при виконанні спеціальних рентгенологічних прийомів).

Натще шлунок пустий. Шлунок звичайної форми, типово розташований, перистальтика симетрична, хвилями середньої глибини, слизова представлена еластичними, дещо потовщеними складками в антральному відділі шлунка.

Пілоричний відділ прохідний, евакуація не порушена.

Цибулина дванадцятипалої кишки звичайної форми, розмірів, складки

слизової потовщені, тонус стінок знижений, відмічається уповільнення

пасажу контрасту.

 

Заключення:

 

Заняття № 4

 

Еталон відповіді

 

Рентгенологічне контрастне дослідження шлунка № 4

При проведенні рентгенологічного контрастного дослідження виявлене повернення барію з шлунка в дистальний відділ стравоходу свідчить про зниження тонусу стравохідно - шлункового сфінктера. Потовщення складок в антральному відділі шлунка і цибулини дванадцятипалої кишки, зниження тонусу стінок та уповільнення пасажу контрасту вказують наявність запального процесу слизової антрального відділу шлунка та цибулини дванадцятипалої кишки.

Заключення: в даному випадку мають місце гастроезофагеальний рефлюкс, хронічний антральний гастрит та дуоденіт (верифікація діагнозу при гастрдуоденоскопії з морфологічним дослідженням біоптатів).

 

 

Заняття № 4

 

Рентгенологічне контрастне дослідження шлунка № 5

 

П.І.П. пацієнта: вік:

 

Акт ковтання не порушений. Стравохід вільно прохідний, стінки еластичні, в дистальному відділі стінка потовщена, після проходження барію на внутрішній поверхні залишається стійка контрастна пляма розміром 5 мм з чітким контуром. Кардія функціонує недостатньо, реєструється повернення барію в стравохід із шлунка (особливо у вертикальному положенні та при виконанні спеціальних рентгенологічних прийомів).

Натще шлунок пустий. Шлунок звичайної форми, типово розташований, перистальтика симетрична, хвилями середньої глибини, слизова представлена еластичними, дещо потовщеними складками з нечіткими контурами.

Пілоричний відділ прохідний, евакуація не порушена. Цибулина дванадцятипалої кишки звичайної форми, розмірів, рельєф слизової не порушений.

 

Заключення:

 

 

Заняття № 4

 

Еталон відповіді

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 333 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)