АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Робота 3.

Прочитайте:
  1. Багатоваріантна самостійна робота
  2. Багатоваріантна самостійна робота
  3. Багатоваріантна самостійна робота
  4. Будова та робота серця
  5. Індивідуальна робота студентів – захист рефератів.
  6. Індивідуальна робота студентів «Дослідження ролі спинного і головного мозку в регуляції функцій організму» (2 год.)
  7. Індивідуальна робота студентів «Основні етапи розвитку фізіології»
  8. Індивідуальна робота студентів «Роль залоз внутрішньої секреції в регуляції функцій організму» (2 год.)
  9. КУРСОВА РОБОТА
  10. Курсова робота

Для підтвердження діагнозу вірусного гепатиту В використовується ІФА з метою виявлення НВsAg в дослідному матеріалі.

Метод заснований на виявленні антигенів (дослідний матеріал) за допомогою відповідних їм антитіл (на дні луночок планшетки)., кон‘югованих з ферментом-міткою. Якщо в матеріалі є НВsAg, то утворюється комплекс антитіло (на дні лунки) + антиген (в дослідному матералі), який можна виявити при додаванні суміші субстрат/хромоген, субстрат розщеплюється ферментом і змінюється колір (безкольоровий → жовтий) продукта реакції – інтесивність зафарбовування прямо пропорційна кількості зв‘язаних молекул антитіла і антигенів.

Студент повинен зробити оцінку реакції, яка поставлена у планшетці, написати висновок у протоколі.

Хворий Матеріал
Кров випорожнення Результат реакції
Хворий А.        
Хворий Б.        

У висновку студент має вказати у якого з хворих діагноз „Гепатит В” підтверджується і чому?

 

Робота 4. Вивчіть анотації, розгляньте препатати, заповніть протоколи.

Протокол 4.1. Препарати для специфічної профілактики гепатитів.

Назва препарату Склад Показання для використання Який вид імунітету (за походженням) створюється в організмі після введення?
       

АНОТАЦІЇ

до лікувально-профілактичних препаратів до теми:: „ Збудники гепатитів А, В, D, Е, С, F, G.

Лабораторна діагностика вірусних гепатитів.

Вакцина проти гепатиту А культуральна інактивована: культуральна концентрована очищена інактивована адсорбована вакцина, що містить віруси гепатиту А, вирощені в пещеплювальній культурі клітин. Використовується для специфічної профілактики за епідпоказниками та в групах підвищеного ризику.

Генно-інженерна (рекомбінантна) вакцина проти гепатиту В: містить поверхневий HBsAg вірусу гепатиту В. Така вакцина отримується шляхом культитування дріжджевих грибів з вбудованим геном, що відповідає за синтез цього антигену, на поживних середовищах. В подальшому гриби руйнують, а HBsAg консервують. Використовується для специфічної профілактики за календарем щеплень, за едідпоказниками та в групах ризику.

Імуноглобулін людський проти гепатиту А містить антитіла до вірусу гепатиту А, отриманий з нормальної плазми дорослих людей-добровільців. Після введення створюється пасивний імунітет до 3 місяців. Використовується для екстреної профілактики гепатиту А.

Людський імуноглобулін проти гепатиту В (Росія). Препарат уявляє собою очищену фракцію імуноглобулінів, виділених методом фракціонування етанолом з плазми або сироватки донорів, що містять специфічні антитіла до поверхневого антигену вірусу гепатиту В. Препарат призначений для пасивної профілактики в групах «високого ризику».

ПРИКЛАДИ ТЕСТОВИХ ЗАВДАНЬ:

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 419 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)