АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

В) перевтомі спортсмена. 31

Прочитайте:
  1. Індивідуальними особливостями спортсмена.

Реакція першого типу характерна для усіх випадків, коли в мікроциклі застосовується оптимальна кількість занять з великими і значними навантаженнями при раціональному їх чергуванні як між собою, так і із заняттями з меншими навантаженнями.

Якщо в мікроциклі застосовується незначна кількість занять з навантаженнями, здатними служити стимулом до зростання тренованості, виникає реакція другого типу.

Зловживання великими навантаженнями або їх нераціональне чергування може привести до перевтоми спортсмена, тобто викликати реакцію третього типу. 32

В основі системи чергування навантажень в мікроциклі знаходиться концепція, що припускає виконання наступного тренувального навантаження у фазі суперкомпенсації після попередньої. В цьому випадку тренувальний ефект буде найвищим. Якщо повторне навантаження здійснюється пізніше, коли сліди від попередньої практично згладяться, ефект виявляється меншим.

 

 

Дія на організм спортсменів занять з різними за величиною і спрямованістю навантаженнями


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 501 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)