АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

При тривалих паузах між стартами використовуються різні зігріваючі засоби і процедури - ручний масаж, теплові процедури, розтирання спеціальними мазями та ін.

Прочитайте:
  1. Адсорбуючі засоби
  2. Анестезуючі засоби
  3. Антигіпертензивні засоби
  4. Б. Газоподібні наркотичні засоби.
  5. Водні процедури (обтирання, обливання, купання) мають гігієгічне та фізіологічне значення.
  6. Гангліоблокуючі засоби
  7. Забезпечення інвалідів та інших громадян спеціальними засобами пересування, індивідуальними пристроями та іншими засобами реабілітації
  8. Засоби діагностики знань (успішності навчання)
  9. Засоби для знеболювання пологів.
  10. Засоби і методи обробк операційного поля. Підготовка рук до операції

Коли специфіка виду спорту вимагає негайного переходу до роботи найвищої інтенсивності (спринт), спеціальна частина розминки зазвичай складається з трьох розділів:

- спочатку виконуються найбільш важливі технічні елементи;

- потім повторно виконуються елементи основної вправи з наростаючою інтенсивністю;

- в кінці - пробні спроби цілісного виконання змагальної вправи або його складових частин з інтенсивністю 90-95 %.

 

 

Додаткова розминка, що планується при великому тимчасовому проміжку між стартами (понад 1 год.), зазвичай нетривала (10-15 хв.) і складається з тієї, що розігріває (4-6 хв.) і налаштувальної (6-10 хв.) частин. Інтенсивність вправ зазвичай не перевищує 70-80 % запланованих у змаганнях.

Безпосередньо перед стартом доцільно вжити додаткові заходи по підготовці організму до діяльності змагання і виконати декілька специфічних рухів з невисокою інтенсивністю, вправи на розтягання і розслаблення м'язів, здійснити психорегулюючі і ідеомоторні процедури.

Встановлено, наприклад, що усунення з розминки бігунів на середні дистанції спринтерських відрізків, що завершують розминку, різко знижує її результати.

Розминка після змагань і напружених занять дозволяє спортсменові швидше і більше ефективно перейти із стану високої функціональної активності до стану спокою, сприяє інтенсифікації відновних реакцій в найближчому відновному періоді, підвищує здатність до розслаблення, нормалізує емоційний стан. Тривалість такої розминки, підбір вправ, їх інтенсивність обумовлюються спрямованістю і величиною передуючого навантаження.



Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 468 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)