АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

При побудові програм занять з різноманітними односпрямованими вправами спортсмени виявляють значно більшу працездатність, чим при використанні одноманітних засобів. (мал. 1).

Прочитайте:
  1. E. - Так. Хоча в нормі розміри селезінки складають: довжина 12 см, ширина 8 см, товщина 3- 4 см, однак після прийому їжі може збільшуватися в 4- 5 рази.
  2. IX. СОСТАВЛЕНИЕ ПРОГРАММЫ – часть 2
  3. V. ТРЕБОВАНИЯ К РЕЗУЛЬТАТАМ ОСВОЕНИЯ ОСНОВНЫХ ОБРАЗОВАТЕЛЬНЫХ ПРОГРАММ БАКАЛАВРИАТА
  4. Автор изобретения (патентообладатель) ищет деловых людей, которые могли бы заняться производством высокоэффективного устройства для лечения болезней позвоночника.
  5. Аннотация рабочей программы
  6. В соответствии с программой производственной практики
  7. ВВЕДЕНИЕ К РАБОЧЕЙ ПРОГРАММЕ
  8. Витяг з навчальної програми практики
  9. Вступительного испытания для поступления по основной образовательной программе высшего образования – программе ординатуры по специальности 31.08.02 – Анестезиология-реаниматология
  10. Выполнение согласованной с МВФ Денежной программы правительства РФ за 7 месяцев 1996 г. (трлн руб.)

 

Доведено, що тренованість спортсменів найбільшою мірою зростає у тому випадку, якщо в процесі їх підготовки застосовувалися заняття виборчої спрямованості з різноманітною програмою.

Найменш ефективний варіант занять з тривалим використанням одних і тих же, засобів. В цьому випадку відбувається швидка адаптація організму спортсменів до вживаних засобів, уповільнення, а потім і припинення зростання тренованості.

 

Якщо заняття, побудовані на використанні різноманітних однонапрямлених засобів, високоефективні, то це не означає необхідності виключення з тренувального процесу занять з одноманітною програмою. Такі заняття можуть, наприклад, плануватися у випадках, коли перед спортсменом ставиться завдання вдосконалення здібностей економічно виконувати задану роботу або підвищення психічної стійкості до тривалого виконання монотонної і напруженої роботи, що дуже важливо для прояву спеціальної витривалості при проходженні довгих дистанцій.

 

 

Заняття комплексної спрямованості.

Існують два варіанти побудови занять, які передбачають одночасний розвиток різних якостей і здібностей:

Перший полягає в тому, що програма окремого заняття ділиться на дві або три відносно самостійні частини.

Другий варіант припускає не послідовний, а паралельний розвиток декількох (зазвичай двох) якостей.

Таким чином, заняття комплексної спрямованості можна розділити на дві групи: з послідовним і паралельним рішенням завдань.

При побудові занять з послідовним рішенням завдань виникають два основні питання:

1) визначити раціональну послідовність застосування засобів, сприяючих розвитку різних якостей;


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 448 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)