АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Повторні навантаження на фоні недовідновлення функціональних можливостей організму призводять до перевтоми і перетренування .

Прочитайте:
  1. Активна детоксикація організму
  2. Анатомо-фізіологічна характеристика шляхів виведення з організму продуктів обміну речовин, можливі порушення.
  3. Вегетативні системи організму дитини
  4. Види обміну речовин та значення для життєдіяльності організму. Роль ферментів.
  5. Вікові особливості реакції серцево-судинної системи на фізичне навантаження
  6. Вітаміни та їх значення для організму дорослих і дітей
  7. Властивості гормонів та їх основні впливи. Механізм дії гормонів на клітини організму.
  8. Внутрішнє середовище організму
  9. Водно-сольовий обмін, значення для організму, що росте та розвивається, можливі порушення та їх наслідки
  10. Догляд за важкохворими та хворими в агональному стані. Поняття про вмирання організму.

 

Протікання процесів стомлення і відновлення після занять з великими навантаженнями різноманітної спрямованості має багато спільного. В усіх випадках процеси відновлення характеризуються хвилеподібною зміною можливостей функціональних систем, переважно визначаючих ефективність виконуваної роботи. Чітко простежуються фази зниження працездатності, її відновлення і суперкомпенсації.

Післядія занять зі значними навантаженнями істотно відрізняється від впливу аналогічних занять з великими навантаженнями. Період відновлення після занять зі значним навантаженням скорочується більш ніж удвічі і практично не перевищує доби. Значно зменшується амплітуда зрушень, фаза суперкомпенсації в більшості випадків виражена не чітко або взагалі відсутня. Таким чином, стомлення, викликане заняттям зі значним навантаженням, набагато менше, ніж після аналогічного заняття з великим навантаженням, хоча об'єм роботи в занятті зі значним навантаженням, як правило, нижче всього на 20-30 %. Відновний процес після занять із середніми навантаженнями зазвичай завершується менш ніж через 10-12 год., а після малих навантажень - вимірюється хвилинами і годинами. Фаза суперкомпенсації відсутня (мал. 28.2).

Структура мікроциклів визначається:

- особливостями виду спорту,

-етапом багаторічної підготовки, на якому знаходиться спортсмен,

-періодом підготовки,

-типом самого мікроциклу,


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 446 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)