АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Правило максимізації прибутку

Прочитайте:
  1. Анемии, развивающиеся в результате нарушения синтеза глобиновых ДНК, как правило, гиперхромные макроцитарные с мегалобластным типом кроветворения.
  2. ВТОРОЕ ПРАВИЛО ЗДОРОВЬЯ: ТВЕРДАЯ ПОДУШКА
  3. Инкрементальный анализ. Правило максимизации прибыли при инкрементальном анализе.
  4. Как правило, отёк лёгких развивается весьма быстро. В связи с этим он чреват общей острой гипоксией и существенными расстройствами КОС.
  5. Максимізація прибутку в довгостроковому періоді
  6. ПЕРВОЕ ПРАВИЛО ЗДОРОВЬЯ: ТВЕРДАЯ РОВНАЯ ПОСТЕЛЬ
  7. ПРАВИЛО АБСТИНЕНЦИИ
  8. Правило максимизации прибыли
  9. Правило максимизации прибыли на конкурентном рынке

Для максимізації прибутку повинна дотримуватися умова MRP = MRC.

Оскільки при досконалій конкуренції ціни благ і ціни ресурсів є заданими, незалежними від даного виробника величинами, гранична доходність ресурсу буде змінюватися в залежності від граничної продуктивністі у натуральному («фізичному») вираженні (тому що MRPF = P ´ MPF, а ціна є постійною). Таким чином, ресурс буде знаходити застосування у виробництві доти, доки його гранична доходність буде не нижче його ціни MRPF ≥ PF. (Це означає, що ціна ресурсу вимірює його граничну продуктивність)

Правило максимізації прибутку на конкурентних ринках означає, що граничні доходності всіх факторів виробництва рівні їхнім цінам, або що кожний ресурс використається доти, доки його гранична доходність не стане дорівнювати його ціні.

Це правило може бути записане так:

 

MRP1 = MRP2 = = MRPn =   або MRPi = Pi
P1 P2 Pn

 

Правило максимізації прибутку є подальшим розвитком правила мінімізації витрат. Це означає, що для максимізації прибутку необхідною умовою є мінімізація витрат.

Єдиного ринку ресурсів не існує, але є сукупність взаємозалежних ринків – ринку праці, ринку капіталу, ринку землі, ринку підприємницьких здібностей.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 422 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)