АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Монопсонія на ринку праці

Прочитайте:
  1. Адміністративні правопорушення в галузі охорони здоров'я. Адміністративна відповідальність медичних працівників
  2. Вимоги до медичних працівників
  3. Гігієна праці медичного персоналу
  4. Для медичних працівників по профілактиці професійного зараження гострими вірусними гепатитами В, С, та СНІДом
  5. Експертними комісіями ступеня втрати професійної працездатності у відсотках працівникам, яким заподіяно ушкодження здоров'я, пов'язане з виконанням трудових обов'язків
  6. Заходи безпеки медичних працівників щодо зараження
  7. Зовнішні ознаки стомлення при розумовій праці
  8. Можливі варіанти поведінки фірм за умови олігополістичного ринку. Причини і механізм “цінових війн”.
  9. Обсяги продажів конкуруючих марок на ринку вантажівок, шт.


Для більшості ринків праці типовою є недосконала конкуренція. Її крайній випадоком є монопсонія – ситуація, коли одна велика фірма виступає єдиним покупцем на місцевому ринку праці. Якщо фірма є великою стосовно ринку праці вона змушена платити більш високу ставку заробітної плати, щоб одержати більше праці (тобто її крива пропозиції праці є висхідною). Це приводить до того, що граничні витрати на ресурс фірми будуть більше її середніх витрат (ставки заробітної плати). На графіку крива MRC пройде вище кривої S.

Рис. 7.5 – Модель монопсонії

 

Розглянемо графік. У випадку досконалої конкуренції рівновага встановлюється в точці С – точці перетину кривих попиту та пропозиції праці. Заробітну плату WC одержало б LC працівників. Так як монопсоніст платить рівну плату за кожну одиницю праці, крива пропозиції є кривою середніх витрат. Залучення додаткових працівників веде до підвищення заробітної плати. Так як більш висока заробітна плата встановлюється не тільки додатково найнятому працівникові, але й всім найнятим раніше, граничні витрати на працю MRCL стають більше ставки заробітної плати. Наприклад, фірма наймала 10 працівників по ставці 5 грн. за годину. Збільшення числа працівників до 11 веде до підвищення зарплати до 5,5 грн. за годину. Граничні витрати в цьому випадку складуть 5,5 + (5,5 – 5) (10 = 10,5 грн., з яких 5 грн. – це витрати на підвищення заробітної плати 10 раніше найнятим працівникам.

Тому крива граничних витрат MRCL лежить вище кривої пропозиції праці. Перетин її із кривою граничної доходності праці й визначить розміри зайнятості Lm. В умовах монопсонії фірма наймає таку кількість працівників, при якоій MRPL = MRCL. Ставка заробітної плати, що встановить фірма, визначається по кривій пропозиції праці: для того, щоб найняти Lm працівників, фірма повинна встановити ставку зарплати рівну Wm.

Таким чином, скоротивши число робітників з Lc до Lm , монопсонія понизить заробітну плату з Wc до Wm. Тобто монопсонічна влада обумовлює зниження й масштабів зайнятості, і рівня заробітної плати (в умовах монопсонії і зайнятість, і ставка заробітної плати будуть нижчими, ніж в умовах досконалої конкуренції при рівних інших умовах).


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 687 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)