АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Профілактика. Основа захворювань складається з того, що великі артерії закупорюються так званими атеросклеротичними бляшками

Прочитайте:
  1. Б. Профілактика захворювань і травм опорно-рухового апарату дітей
  2. ДОГЛЯД ЗА ШКІРОЮ ТЯЖКОХВОРИХ. ПРОФІЛАКТИКА ПРОЛЕЖНІВ
  3. І ПРОФІЛАКТИКА ЗАХВОРЮВАНЬ
  4. Ішемічна хвороба серця. Профілактика і лікування.
  5. Класифікація засобів протипухлинної медикаментозної терапії.. Побічні ефекти і ускладнення застосування, їх лікування і профілактика.
  6. Лікування та профілактика набряку мозку
  7. Можливі порушення структури та функції нервової системи, їх профілактика.
  8. Можливі ускладнення при внутрішньошкірних, підшкірних, внутрішньом’язових ін’єкціях, профілактика і тактика медичної сестри при їх виникненні
  9. Основні принципи догляду за хворими в післяопераційному періоді. Профілактика ускладнень, основи догляду за хворими у вкрай важкому та в непритомному станах.
  10. Первинна профілактика

Основа захворювань складається з того, що великі артерії закупорюються так званими атеросклеротичними бляшками, що заважає нормальному кровопостачанню до органів. З часом, збільшуючись у розмірах та кількостях, вони звужують просвіт судин (артерій), порушуючи кровотік, що проявляється у вигляді багаточисельних захворювань серцево-судинної системи: ішемічна хвороба серця, стенокардія, інфаркт міокарда, закупорка судин нижніх кінцівок (облітеруючий атеросклероз), транзиторні порушення мозкового кровообігу, інсультів та інше.

Найбільш частими локалізаціями атеросклерозу є мозок та серце. При враженні серця турбує біль за грудиною при фізичному навантаженні, задуха та інше. При враженні мозку проявляються наступні симптоми: знижується пам’ять, розумова працездатність, погіршується сон, спостерігаються роздратованість, плаксивість, запаморочення.

Фактори ризику, що сприяють формуванню та прогресуванню захворювання: куріння, зловживання алкоголем, ожиріння, цукровий діабет, стреси, спадковість, підвищення рівня холестерину в крові, високий артеріальний тиск, вік більше 60 років.

Зменшити показники холестерину можливо при правильному харчуванні, кинувши палити, нормалізувавши вагу, підтримуючи регулярну фізичну активність.

Запам’ятайте «Правило трьох Ж» – жирне, жарене, жовток пришвидшить атеросклероз. Разом з тим, необхідно більше вживати продукти, що містять поліненасичені жирні кислоти Омега3 (морська риба, морепродукти, оливкову олію), а також овочі і фрукти.

Народна медицина рекомендує: частіше включати в харчовий раціон вівсяну кашу, баклажани, 2 рази на день випивати склянку зеленого чаю, пити настій або відвар плодів шипшини перед їжею.

Атеросклероз – це хронічний довготривалий процес, який потребує постійного контролю і уваги як зі сторони пацієнта, так і зі сторони лікаря.

Необхідні дози та препарати підбираються індивідуально. Від правильного дотримання рекомендацій лікаря і вашого відношення до лікування та способу життя залежить майбутнє.

В усьому світі велику увагу приділяють питанням профілактики. Раннє виявлення факторів ризику і застосування сучасних препаратів дозволяє попередити розвиток важких серцево-судинних ускладнень та дожити до глибокої старості, зберігаючи високу якість життя.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 309 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)