АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Переведення та переміщення в галузі охорони здоров’я

Прочитайте:
  1. N Новонароджена дитина не виноситься з пологового залу до моменту переведення разом із матір'ю у палату спільного перебування.
  2. Адміністративні правопорушення в галузі охорони здоров'я. Адміністративна відповідальність медичних працівників
  3. Віддача від збільшення масштабів вир-ва і стр-ра галузі.
  4. Г. Найближчого закладу охорони здоров’я незалежно від форми власності та підпорядкування, де йому може бути надано необхідну безоплатну медичну допомогу відповідно до його стану.
  5. Дайте визначення анатомії як науки, її значення для фахівця з фізичної культури та здоров’я людини.
  6. Затверджено наказом № 120 Міністерства охорони здоров’я України від 25 травня 2000 р.
  7. здоров’я матерів та дітей Н.Я. Жилка
  8. здоров’я матерів та дітей Н.Я. Жилка
  9. ІІ. Державні органи України, які здійснюють державне управління в галузі забезпечення соціальної захищеності інвалідів
  10. Інформатизація медицини та охорони здоров'я в Україні

Ст. 31 КЗпП забороняє власнику або уповноваженому ним ор­гану вимагати від працівника виконання роботи, не обумовленої трудовим договором. Але за певних обставин може виникнути по­треба в зміні умов трудового договору. Зі змісту ст. 32 КЗпП мож­на зробити висновок про існування трьох видів зміни умов трудо­вого договору в галузі охорони здоров'я:

· переміщення на інше робоче місце;

· переведення на іншу роботу;

зміна істотних умов праці.

 

Переміщення — це доручення медичному працівникові роботи на іншому робочому місці, в іншому структурному підрозділі у тій самій місцевості, на іншому механізмі або агрегаті у межах спеці­альності, кваліфікації чи посади, обумовленої трудовим договором (частина друга ст. 32 КЗпП).

Переміщення не потребує згоди медичного працівника, отже, відмова від переміщення вважається порушенням трудової дис­ципліни. Однак власник не має права переміщати медичного пра­цівника на роботу, протипоказану йому за станом здоров'я.

 

Переведенням на іншу роботу вважається доручення медичному працівникові роботи, що не відповідає спеціальності, кваліфікації або посаді, обумовленої трудовим договором.

Переведення на іншу роботу можливе лише за згодою ме­дичного працівника, за винятком випадків, передбачених ст. 33 КЗпП. Таким чином, за загальним правилом відмова від переве­дення не є порушенням трудової дисципліни.

 

Види переведень на іншу роботу в галузі охорони здоров'я:

· залежно від терміну: постійні та тимчасові;

· за територіальною ознакою: переведення в межах під­приємства, закладу, організації тощо, переведення на інше під­приємство, переведення на роботу в іншу місцевість, у тому числі разом з підприємством, закладом, організацією тощо;

· за чиєю ініціативою: з ініціативи власника або медичного працівника.

 

Відповідно до ст. 33 КЗпП, тимчасове переведення медичного працівника на іншу роботу можливе тільки за його згодою. Без згоди медичного працівника — термін до 1 міс., якщо така робота не протипоказана йому за станом здоров'я, лише для відвернення або ліквідації наслідків стихійного лиха, епідемій, епізоотій, ви­робничих аварій, а також інших обставин, які ставлять або мо­жуть поставити під загрозу життя чи нормальні життєві умови людей. Але у зазначених випадках забороняється без згоди тим­часово переводити на іншу роботу вагітних, жінок, що мають дитину-інваліда або дитину віком до 6 років, а також осіб віком до 18 років.

 

До переведень, пов'язаних з інтересами медичних працівни­ків, належать:

· переведення за станом здоров'я (ст. 170 КЗпП);

· переведення на легшу роботу вагітних і жінок, що мають дітей віком до 3-х років (ст. 178 КЗпП).

Відповідно до частини третьої ст. 32 КЗпП, у зв'язку зі зміна­ми в організації виробництва і праці допускається зміна істотних умов праці при продовженні роботи за тією самою спеціальністю, кваліфікацією чи посадою. До істотних умов праці належать: сис­теми та розміри оплати праці, пільги, режим роботи, встановлення або скасування неповного робочого часу, суміщення професій, змі­на розрядів і найменування посад тощо (наприклад, раціоналіза­ція робочих місць, перехід на бригадну форму, впровадження пере­дових методів, технологій, переведення медичного працівника на контрактну форму трудового договору). Про зміну істотних умов праці медичний працівник має бути повідомлений не пізніше ніж за 2 міс. Якщо він не згоден на продовження роботи в нових умо­вах, то трудовий договір припиняється за п. 6 ст. 36 КЗпП.

 

Угода про переведення медичного пра­цівника на роботу по іншій трудовій функції може відбутися за умови, що працівник має відповідну освіту або спеціальну підго­товку для виконання роботи іншого роду.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 676 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)