АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Віддача від збільшення масштабів вир-ва і стр-ра галузі.

Прочитайте:
  1. ВІДДАЧА (ПРОДУКТИВНІСТЬ) ЗМІННОГО ФАКТОРА В-ВА.
  2. Зростання гематокриту призводить до збільшення в'язкості крові, а отже, до підвищення навантаження на серце, порушення кровообігу.
  3. Обгрунтування розширення вир-ва у довготривалому періоді часу. Побудова лінії експансії.
  4. По-друге, вже згадана зміна тенденції збільшення мозку на зменшення, що відбулася в кінці раннього палеоліту.
  5. При обстеженні встановлено, що причиною утрудненного носового дихання у дитина віком 10 років є стійка гіпертрофія лімфоїдної тканини. Збільшення якого мигдалика має місце?
  6. Синдром збільшення передміхурової залози.
  7. Синдром об’ємного збільшення яєчника.

 

Фірма змінює масштаб вир-ва, коли всі фактори, що використ-ся, -змінюються в однаковій пропорції. Додатній ефект масштабу вир-ва має місце, коли обсяг випуску прод фірми збільш-ся у пропорції, як перевищує пропорцію збільш-ся більш, ніж у 2 рази при подвоєнні виробничих факторів.

Додатній ефект масштабу вир-ва базується і на тому, що збільш-ня масштабу вир-ва здебільшого не потребує пропорційного збільшення всіх рес-ів.

 
 


K Р

 

 
 


100 Q=300

75 Q=200

50 Q=100

 

 


50 75 100 L

Незмінний ефект масштабу вир-ва має місце, коли обсяг випуску прод збільш-ся пропорц витратам рес-ів. Збільшення витрат вдвічівикликає подвоєння випуску прод.

K Р

 

 
 


100 Q=200

50 Q=100

 

50 100 L

 

Від'ємний ефект масш вир-ва має місце тоді, коли зростання обсягу прод відбувається у меншій пропорції, ніж зміна витрат рес-ів.

K Р

 
 


250 Q=250

200 Q=180

100 Q=100

 

 
 

 


100 200 250 L

Від''ємний ефект масштабу вир-ва існує, як правило, при умові, що економія, яка обумовлювалась його зростанням, нівелюється додатковими витратами на управління, координацію проміжних ланок, обмін інформацією і т. ін.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 472 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.006 сек.)