АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Рівновага фірми, галузі, ринку в тривал періоді за умов досконал конкуренції.

Прочитайте:
  1. Адаптаційний синдром – це комплекс реакцій адаптації людини у відповідь на значні за силою і тривалістю несприятливі впливи (стресори).
  2. В короткостроковому періоді
  3. ВИЗНАЧЕННЯ ЦІНИ Й ОБСЯГУ ВИРОБНИЦТВА В УМОВАХ ДОСКОНАЛОЇ КОНКУРЕНЦІЇ
  4. Витрати п.п. в короткостроковому періоді.
  5. Витрати підприємства. у довгостроковому періоді.
  6. Графік розміщення й тривалість (секунд) рекламних анонсів на телеканалах
  7. Деякі варіанти стану монополіста в короткому періоді. Визначення ціни і обсягу виробництва для мон-а.
  8. Зміни в організмі жінки у післяпологовому періоді
  9. Капітал як фактор виробництва довготривалого користування. Поняття позичкового процента. Визначення ставки позичкового процента за умов досконалої конкуренції.
  10. КОНТРАЦЕПЦІЯ У ПІСЛЯПОЛОГОВОМУ ПЕРІОДІ

 

Механізм встановлення рівноваги фірми в довгострок періоді при виникненні економ прибутків:

Ринок в цілому Фірма

Ринкова ціна продукту встановл-ся на рівні мін сер витрат типової фірми.

На ринку існує рівновага (т Е). Якщо фірма прогнозує можл-ть отримати екон прибуток, то такий же прогноз може зробити й інша фірма, навіть коли вона не працює в цій галузі (бо повна поінформованість усіх за цікавлен сторін — одна з передумов повн конкуренції). Внаслідок збільшення попиту з D до D1 рівноважна ціна зростає з Pe до P1. Тому потенц прибуток буде сприйматись інш фірмами як сигнал щодо доцільності входження їх у галузь, а це призведе до збільшення галузев пропозиції з S до S1, наслідком чого буде поступове зменшення ринков рівноваж ціни з Р1 до Ре і скорочення екон прибутку до нуля.

Завдяки дії механізму конкуренції виникає парадокс прибутку, можливість отримати екон прибуток в конкурентній галузі є причиною його зникнення в довгострок періоді, т я можливість віль входжен­ня нових фірм на ринок у гонитві за прибутком призведе до зменшення ринк ціни і втрати прибутку в перспективі для всіх фірм галузі. Тобто в короткострок періоді фірма може отримувати прибуток, а в довгостроков періоді – ні, т я вхід на ринок чист конкуренції є вільним.

Механізм встановлення рівноваги фірми при вникненні економ збитків:

На ринку існує рівновага. При зниженні попиту з D до D1 рівноважна ціна знижується з Ре до Р1. Фірма може мінімізувати збитки за правилом МС=МR (тоді кіль-ть стає рівною Q2) або покинути ринок (тоді пропозиція зменшиться з S до S1). Ціна повертається з Р1 до Ре. Т ч причина неможливості отримання тривалих збитків – це вільний вихід на ринку чист конкуренції.

Галуз (ринк) довгострок крива пропозиції LS утвор-ся як сукуп-ть станів довгострок рівноваги галузі, що виникають за рахунок різн рівнів значень нецінов чинників попиту і пропозиції.

Нехай галузь перебуває в довгострок і короткострок рівновазі Ео. При збільш-і попиту в короткострок періоді зростають ціни на продукцію галузі, і стан галузевої рівноваги зміщується спочатку в т Es. Галузь стає прибутков, що згідно з парадоксом прибутку веде до збільш-я галузев пропозиції у триваліш періоді. Зрост-я пропозиції означає зрост-я попиту на фактори вир-ва, що може призвести до різн змін цін на фактори вир-ва. Це також впливатиме на остаточ розташування кривої пропозиції.

1. Збільш-я попиту на рідкісні рес-си призводить до зрост-я цін на рес-си, тобто до збільш-я довгострок вартості вир-ва. Нова довгострок галуз рівновага досягається у т Е1, нова рівноважна ціна спадає, але не до попереднього рівня.

Галузь із зростаюч варт-тю (вир-ва) - при її розширенні сер вартість вир-ва зростає за рахунок підвищ-я цін використан рідкісн рес-cів. Довгострок крива ринк пропозиції, яка утвор-ся з'єднанням лінією станів довгострок рівноваги Ео і Е1, нахилена вгору.

2. Збільш-я попиту на рідк рес-си не призводить до зміни цін на рес-си, довгострок вартість вир-ва не змін-ся. Ціна Р спадає і досягає рівня ціни поперед довгострок рівноваги.

Галузь із незмін вар-тю (вир-ва) - при її розширенні сер вар-ть вир-ва не змін-ся через сталість цін на фактори вир-ва. Крива довгострок ринк пропозиції є гориз.

3. Збільш-я попиту на рідк рес-си призводить до зменш-я цін на рес-си, зменш-я довгострок вар-ті вир-ва. Така ситуація трапляється не часто і може бути пов”яз з технолог особлив-ми або вир-ва деяк проміжн продуктів, що викор-ся як ресурс у вир-ві кінцев прод-ї, або вир-ва самої кінцев прод-ї. Нова рівноваж ціна є нижчою, ніж початкова Ро.

Галузь із спадн вар-тю (вир-ва) при її розширенні сер вар-ть вир-ва зменш-ся за рах-к зниж-я цін використан рес-в. Довгострок крива ринк пропозиції нахилена вниз. Галузі із спадн вар-тю вир-ва, як правило, породжують природні монополії.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 482 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)